Slim samen thuiswerken

Wat ver weg leek in China en Italië overkomt ons nu ook. De verregaande maatregelen treffen alle organisaties waardoor heel veel medewerkers vanaf nu meerdere dagen of weken moeten thuiswerken. Mixit wil graag helpen om in deze periode productief te kunnen blijven. Hiervoor hebben we slimsamenthuiswerken.nl ingericht. Een pagina met linkjes naar relevante handleidingen en praktische tips. Mocht je nog aanvullende tips hebben of vragen dan horen we dat graag.

Daarnaast merken we dat veel IT afdelingen gedwongen zijn om in heel korte tijd het thuiswerken goed te faciliteren. Dit gaat niet alleen om het technisch en veilig goed beschikbaar stellen maar juist zorgen dat al die medewerkers ook nog productief blijven. De Thuiswerkcoach ondersteunt jullie IT afdelingen de komende tijd om medewerkers productief en blij te maken.

Goed gebruik maken

Goed gebruik maken van online samenwerktools.

Kantoorgevoel behouden

Hoe je tijdens het thuiswerken het kantoor gevoel behoudt.

De volgende stap

Echt productief zijn gaat verder dan alleen online samenwerken

Goed gebruik maken van online samenwerktools

Het uiteindelijke doel voor vele bedrijven is vooral om zo productief mogelijk te blijven. De eerste uitdaging is om de technische kant hiervan zo goed mogelijk in te richten zodat iedereen in staat is thuis effectief te kunnen werken.

Welke tools heb je al (of nog niet) waardoor mensen makkelijk kunnen samenwerken. Weet iedereen hoe de digitale werkplek te gebruiken. En denk ook na over de inrichting van de dagelijkse support voor vragen van medewerkers, wat zijn regels vanuit de AVG om rekening mee te houden bij het inrichten van de werkplekken en kan de VPN server het thuiswerken wel aan.

Hoe kun je het kantoorgevoel behouden?

De tweede uitdaging is hoe je tijdens het thuiswerken het kantoorgevoel behoudt. Wat wordt de wijze van samenwerken? Hoe blijf je verbinding houden met je collega’s? Denk bijvoorbeeld aan een ‘digitale huiskamer’, een gezamenlijke playlist maar ook aan het inrichten van crisiscommunicatie: regelmatige video updates vanuit management.


Welke belangrijke rol hebben leidinggevenden in deze situatie? Maar ook hoe rijm je de nieuwe thuissituatie met productief willen zijn?Want je partner en/of kinderen zijn ook meer thuis. En wat wordt jouw werkritme dat aansluit bij de wensen van je organisatie maar ook bij de nieuwe wensen uit je thuissituatie.

De volgende stap

Echt productief zijn gaat verder dan alleen online samenwerken. Mocht je dit allemaal op orde hebben en jij en je mensen hebben een productieve modus gevonden dan kan je ook nog verder kijken naar optimalisatie. Welke slimme oplossingen/ applicaties zijn er te bedenken waardoor je toch met je team een brainstormsessie kan houden. Of welke applicaties zijn er voor een webinar of digitale breakout met je klanten.


Op deze pagina verzamelen wij zoveel mogelijk informatie die voor jou relevant kan zijn. Het is bedoeld als een startpagina naar relevante artikelen, tutorials, whitepapers etc. Mocht je nog informatie missen of vragen voor ons hebben dan horen we graag van je.

Gratis kennismakingsgesprek
Meer weten over hoe jouw organisatie slim samen kan thuiswerken?
Ons team
Dit zijn de mensen achter Mixit
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
Projectmanager
Suze Krijnen
Slim samenwerken met digitale tools: ik heb nooit anders gedaan en gun het iedereen. Ik help je graag door zaken tot in de puntjes uit te zoeken en steeds verbeterkansen te signaleren. In mijn vrije tijd vind je mij in de dans- of pilatesstudio of kijk ik een science fiction film.
Suze Krijnen
Digital workplace consultant
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Mark Opschoor
Ik kijk graag met een innovatieve en ondernemende bril naar de mensen binnen een organisatie. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij beter en met meer plezier kan werken?! Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik ben dan bezig met familie, sport en spel!
Mark Opschoor
Digital workplace consultant
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant
Carlijn Cuijpers
Ik wil graag mijn kennis van innovatie en ontwerp inzetten om het dagelijks leven een stukje makkelijker en leuker te maken. Naast werk ben ik in het dagelijks leven ook graag bezig met sport, muziek, reizen en koffie drinken.
Carlijn Cuijpers
Digital workplace consultant
Rick de Vries
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital workplace consultant
Corine Ahlrichs
Ooit ben ik op de vingers getikt: "Je hebt te veel aandacht voor de gebruiker." Nu is aandacht geven mijn werk geworden. Ik leef me in, werk graag samen en wil nog beter worden in wat ik doe. Net als dat ik na 27 hockeyseizoenen na de wedstrijd mijn doelpunten tel, maar ook bedenk wat ik kan perfectioneren.
Corine Ahlrichs
Succesmanager
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Projectmanager
Maaike Van Der Noord
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike Van Der Noord
Digital workplace consultant
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Aan de slag
Wil je ook beter resultaat met digital workplace design?