Slim samen thuiswerken

Wat ver weg leek in China en Italië overkomt ons nu ook. De verregaande maatregelen treffen alle organisaties waardoor heel veel medewerkers vanaf nu meerdere dagen of weken moeten thuiswerken. Mixit wil graag helpen om in deze periode productief te kunnen blijven. Hiervoor hebben we slimsamenthuiswerken.nl ingericht. Een pagina met linkjes naar relevante handleidingen en praktische tips. Mocht je nog aanvullende tips hebben of vragen dan horen we dat graag.

Daarnaast merken we dat veel IT afdelingen gedwongen zijn om in heel korte tijd het thuiswerken goed te faciliteren. Dit gaat niet alleen om het technisch en veilig goed beschikbaar stellen maar juist zorgen dat al die medewerkers ook nog productief blijven. De Thuiswerkcoach ondersteunt jullie IT afdelingen de komende tijd om medewerkers productief en blij te maken.

Wij ondersteunen organisaties met verschillende thema’s bij het thuiswerken:

Goed gebruik maken

Goed gebruik maken van online samenwerktools.

Kantoorgevoel behouden

Hoe je tijdens het thuiswerken het kantoor gevoel behoudt.

De volgende stap

Echt productief zijn gaat verder dan alleen online samenwerken

Goed gebruik maken van online samenwerktools

Het uiteindelijke doel voor vele bedrijven is vooral om zo productief mogelijk te blijven. De eerste uitdaging is om de technische kant hiervan zo goed mogelijk in te richten zodat iedereen in staat is thuis effectief te kunnen werken.

Welke tools heb je al (of nog niet) waardoor mensen makkelijk kunnen samenwerken. Weet iedereen hoe de digitale werkplek te gebruiken. En denk ook na over de inrichting van de dagelijkse support voor vragen van medewerkers, wat zijn regels vanuit de AVG om rekening mee te houden bij het inrichten van de werkplekken en kan de VPN server het thuiswerken wel aan.

Hoe kun je het kantoorgevoel behouden?

De tweede uitdaging is hoe je tijdens het thuiswerken het kantoorgevoel behoudt. Wat wordt de wijze van samenwerken? Hoe blijf je verbinding houden met je collega’s? Denk bijvoorbeeld aan een ‘digitale huiskamer’, een gezamenlijke playlist maar ook aan het inrichten van crisiscommunicatie: regelmatige video updates vanuit management.


Welke belangrijke rol hebben leidinggevenden in deze situatie? Maar ook hoe rijm je de nieuwe thuissituatie met productief willen zijn?Want je partner en/of kinderen zijn ook meer thuis. En wat wordt jouw werkritme dat aansluit bij de wensen van je organisatie maar ook bij de nieuwe wensen uit je thuissituatie.

De volgende stap

Echt productief zijn gaat verder dan alleen online samenwerken. Mocht je dit allemaal op orde hebben en jij en je mensen hebben een productieve modus gevonden dan kan je ook nog verder kijken naar optimalisatie. Welke slimme oplossingen/ applicaties zijn er te bedenken waardoor je toch met je team een brainstormsessie kan houden. Of welke applicaties zijn er voor een webinar of digitale breakout met je klanten.


Op deze pagina verzamelen wij zoveel mogelijk informatie die voor jou relevant kan zijn. Het is bedoeld als een startpagina naar relevante artikelen, tutorials, whitepapers etc. Mocht je nog informatie missen of vragen voor ons hebben dan horen we graag van je.

Meer weten over hoe jouw organisatie slim samen kan thuiswerken?
Gratis eerste consult gesprek

Onze Thuiswerkcoaches helpen jouw organisatie graag met het slimmer thuiswerken. Heb je interesse in een gratis eerste consult? Laat een bericht achter via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een (virtuele) meeting in te plannen!

Ons team
Dit zijn de mensen achter Mixit
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Operations manager
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Mark Opschoor
Ik kijk graag met een innovatieve en ondernemende bril naar de mensen binnen een organisatie. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij beter en met meer plezier kan werken?! Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik ben dan bezig met familie, sport en spel!
Mark Opschoor
Digital workplace consultant
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant
Maaike van der Noord
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike van der Noord
Digital workplace consultant
Rick de Vries
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital workplace consultant
Suze Krijnen
Slim samenwerken met digitale tools: ik heb nooit anders gedaan en gun het iedereen. Ik help je graag door zaken tot in de puntjes uit te zoeken en steeds verbeterkansen te signaleren. In mijn vrije tijd vind je mij in de dans- of pilatesstudio of kijk ik een science fiction film.
Suze Krijnen
Digital workplace consultant
Tim Swaag
Technologie is gaaf, maar nog mooier als het ook echt wat bijdraagt aan de mens en organisatie. Daarom werk ik met ons team en onze klanten aan de dienstverlening waarbij de mens en organisatie centraal staan in het uitnutten van technologie. Benieuwd geraakt? Ik drink graag een kop goede koffie met je om je meer te vertellen. Naast werk ga ik graag op reis met een camera in mijn hand of geniet ik van een festival.
Tim Swaag
Business development manager
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Noraly Bovenmars
Digitale transformatie succesvol en ook nog eens leuk maken, daar word ik enthousiast van! Laten we samen kijken naar hoe we de werkplek inrichten zodat jij en je collega’s er echt blij van worden. Waar ik zelf blij van word is het in leven houden van mijn plantjes en urenlang bijpraten met vrienden op een terras.
Noraly Bovenmars
Digital workplace consultant
Elisa Engelsma
Met mijn technische designachtergrond kijk ik zowel analytisch als mensgericht en creatief. Daarbij maak ik gebruik van visuals om complexe problemen en systemen weer te geven, design thinking en storytelling. Ik bloei op wanneer ik verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om te experimenteren in projecten.
Elisa Engelsma
Digital workplace consultant
Omar van der Heijden
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital workplace consultant
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Sarah Kraanen
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital workplace consultant
Jennifer Bijkerk
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital workplace consultant
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant
Pleun Luijkx
Vaak wordt een nieuwe werkomgeving met enige scepsis ontvangen: mijn uitdaging zit ‘m erin te zorgen dat deze werkplek écht gaat werken voor de medewerker. Mijn lange ervaring in ICT en werplekimplementaties, en een achtergrond in communicatie, verandermanagement en projectleiding zet ik in om de werkplek tot een succes te maken, en daarmee waarde toe te voegen voor de medewerker én de organisatie.
Pleun Luijkx
Digital workplace consultant
Aan de slag
Wil je ook beter resultaat met digital workplace design?