Hoe leer je medewerkers omgaan met een nieuwe werkomgeving?

Het resultaat

Goede medewerkers-ervaring na migratie naar Teams

5.000

Medewerkers bereikt over 4 organisaties

7,5

Geven de medewerkers als cijfer voor de adoptie

6

Binnen 6 maanden resultaat bereikt

1

Organisatiebreed changeteam is samengesteld

Volksbank
Onze werkwijze

Digitaal boarden en toch iedereen meekrijgen

De Volksbank, moederbedrijf van SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen, zat in de opstartfase om te migreren naar Microsoft Teams toen de pandemie losbarstte. Daardoor raakte de migratie in een stroomversnelling.

Tegelijkertijd moest alles digitaal. Een extra handicap. Intern erkenden de betrokkenen al snel dat ze niet de juiste kennis en ervaring in huis hadden van verandertrajecten. Daarom zochten ze een partner met ervaring die ook verstand had van werkplekdiensten. Ze kwamen uit bij Mixit.

Met alle betrokkenen werd eerst besproken welke waarde Teams zou moeten toevoegen. Dit proces begeleidde Mixit. Daaruit werd de Succescampagne ontwikkeld met communicatie- en kennismiddelen, zoals trainingen. Ook werd een champions team opgezet. Diverse mensen uit de organisatie die fungeren als ambassadeurs. Zij helpen collega’s met vragen en promoten actief het gebruik van Teams.

Succescampagne en een champions team

Diverse mensen uit de organisatie die fungeren als ambassadeurs. Zij helpen collega’s met vragen en promoten actief het gebruik van Teams. Diverse mensen uit de organisatie die fungeren als ambassadeurs. Zij helpen collega’s met vragen en promoten actief het gebruik van Teams. 

Om medewerkers rustig te laten wennen, werd het adoptietraject opgedeeld in 2 delen. Eerst startte het bedrijf met Teams light. Deze verving Skype voor chatten, bellen en vergaderen. Daarna werd al snel Teams full geïntroduceerd met alle bijbehorende functionaliteiten. In een jaar was iedereen aan boord.

Elisa P2E
“Adoptie heeft toegevoegde waarde boven de technische implementatie”
Rob Janssen, Clusterlead
Geslaagde adoptie blijkt uit gebruikersstatistieken

Maar dan ook echt aan boord! De waardering voor de begeleiding in het verandertraject blijkt niet alleen uit de antwoorden op enquêtes, maar ook uit de gebruiksstatistieken. Dit is het ultieme bewijs. Die cijfers tonen aan dat er goed gebruik gemaakt wordt van alle technische middelen.

Doorpakken met een eigen adoptieteam

Het traject was zo succesvol dat De Volksbank nu het adoptieteam gaat uitbreiden en vast onderdeel maakt van de organisatie. Zoals Cluster Lead Rob Janssen zegt: “We hebben in dit hele traject geleerd dat adoptie toegevoegde waarde heeft boven de technische implementatie.”

Sarah Kraanen
Sarah Kraanen kan je meer vertellen over dit project.
Andere succesverhalen

Meer tijd voor cliënten door passende oplossing

DigiPameijer: het slimme startpunt van de dag

Bekijk case

Veilige informatie-huishouding in de cloud, ondersteund door betrokken medewerkers

Winnaar van de Od Kwaliteitsaward 2023

Bekijk case
Contact

Kennismaken, ontdekken hoe je meer kan bereiken met een betere Employee Experience of heb je een vraag? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op!

Liever direct bellen?

+31 10 519 2660