Klantcase Nederlandse Loterij - Sales & Service

De Sales & Service afdeling van Nederlandse Loterij kwam bij Mixit met de vraag om in een aantal weken de informatievoorziening van de afdeling te verbeteren.

ms teams
Uitdaging

De Sales & Service afdeling van Nederlandse Loterij liep tegen een aantal uitdagingen aan rondom informatievoorziening. De vraag daarbij was om ervoor te zorgen dat binnen een aantal weken de informatievoorziening van de afdeling meetbaar verbeterd zou zijn.

Aanpak

Mixit heeft interviews afgenomen bij een aantal werknemers. Hieruit bleek dat de afdeling behoefte had aan een centrale plek voor informatievoorziening, een uniforme werkwijze en het ontvangen van alleen relevante informatie. De bevindingen zijn getoetst bij een groter deel van de afdeling door middel van een nulmeting.

Oplossing

Doordat Nederlandse Loterij al met Microsoft 365 werkt, is er als technische oplossing gekozen voor MS Teams. Deze is samen met de ambassadeurs van de afdeling ingericht door te kijken naar goede indeling van teams en kanalen, praktische koppelingen en communicatieberichten, nieuwsbericht in Teams in plaats van via de mail. Door rekening te houden met een combinatie van kennishouders, best practices en de werkwijze van het bedrijf, komt de beste vorm tot stand.

vieren

Coaching & workshops

Na de inrichting hebben we trainingen gegeven aan de gehele afdeling. Deze gingen niet alleen over de functionaliteit, maar ook over het gewenste gedrag dat daarbij komt kijken.

> Lees meer over onze diensten

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de grootste kansspelorganisatie van Nederland en organiseert op dit moment zeven verschillende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Deze kansspelen werken sinds kort in multidisciplinaire teams wat de nodige uitdagingen met zich mee brengt in een bedrijf met ongeveer 200 werknemers.

Andere klantcases

Meer weten over ons werk voor Nederlandse Loterij?

Neem contact op

Rick 2x
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital Employee Experience Consultant