Klantcase DAS, MiDAS - implementatie en adoptie

Met MiDAS kreeg DAS een plek waar juristen vakinhoudelijke kennis niet alleen sneller vinden dan in het wetboek, maar ook vestigingsoverstijgend met elkaar discussiëren over de toepassing ervan. Zo namen we hen mee in deze nieuwe werkwijze.

Over het bedrijf

DAS helpt klanten om juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Verzekerd of niet verzekerd. Voor consumenten én ondernemers. Met 1.200 medewerkers, waarvan meer dan 800 juridisch specialisten, behandelt DAS ongeveer 125.000 juridische zaken per jaar.

Uitdaging

De nieuwe digitale werkplek van DAS moest meer worden dan een vervanging van een verouderd intranet. Van verschillende platforms en podia, naar één plek om kennis te delen, collega's te spreken en samen te werken. Naar een plek voor vestigingoverstijgende uitwisseling en discussie over vakgebied en praktijksituaties, binnen en tussen juridische vakgroepen. Na de selectie van een leverancier (Embrace) boog Mixit zich over de vraag: hoe gaan we de organisatie, van jurist tot klantenservicemedewerker, meenemen in deze verandering?

Aanpak

Mixit maakte de impact van de verandering duidelijk voor vier archetypen medewerkers. Voor ieder type beschreven we het gewenste gedrag en de relevante functionaliteiten van de digitale werkplek. Passend bij hun werk- en leerstijlen gingen we op zoek naar middelen en activiteiten, die we konden inzetten om medewerkers te informeren, ondersteunen en motiveren. Onze KPI's en ons sponsormodel hielpen om ook na lancering grip te houden op de verandering.

"Mixit bekijkt een implementatie echt van twee kanten: de medewerkers en hun manier van werken zijn bepalend voor de werking van het systeem."
Oplossing

Door de juiste mix van adoptiemiddelen en -activiteiten samen te stellen, afgestemd op de verschillende archetypen binnen DAS, heeft Mixit medewerkers overtuigd van de toegevoegde waarde van de nieuwe digitale werkomgeving MiDAS. Ook hielpen we bij het selecteren en activeren van floorwalkers voor de 8 vestigingen en organiseerden we sessies om juristen te laten kennismaken met de nieuwe manier van werken. Met Digital Transformation workshops hielpen we ook het management in hun rol van 'corporate sponsor', bij deze én toekomstige veranderingen. Onze Scorecard bleek een effectief instrument om aanvullende acties te bepalen die zouden bijdragen aan het succes.

DAS

Successen en resultaten

Na 3 weken was 50% van de groepen actief en droeg 40% bij aan de projectdoelstellingen. Alle vakgroepen deelden actief jurisprudentie, jaarplannen en dergelijke.

Andere klantcases
Lees ook onze andere succesverhalen
Meer weten over ons werk voor DAS?
Neem contact op
Suze Krijnen
Slim samenwerken met digitale tools: ik heb nooit anders gedaan en gun het iedereen. Ik help je graag door zaken tot in de puntjes uit te zoeken en steeds verbeterkansen te signaleren. In mijn vrije tijd vind je mij in de dans- of pilatesstudio of kijk ik een science fiction film.
Suze Krijnen
Digital workplace consultant
Corine Ahlrichs
Ooit ben ik op de vingers getikt: "Je hebt te veel aandacht voor de gebruiker." Nu is aandacht geven mijn werk geworden. Ik leef me in, werk graag samen en wil nog beter worden in wat ik doe. Net als dat ik na 27 hockeyseizoenen na de wedstrijd mijn doelpunten tel, maar ook bedenk wat ik kan perfectioneren.
Corine Ahlrichs
Succesmanager
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant
Mark Opschoor
Ik kijk graag met een innovatieve en ondernemende bril naar de mensen binnen een organisatie. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij beter en met meer plezier kan werken?! Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik ben dan bezig met familie, sport en spel!
Mark Opschoor
Digital workplace consultant
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Maaike Van Der Noord
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike Van Der Noord
Digital workplace consultant
Carlijn Cuijpers
Ik wil graag mijn kennis van innovatie en ontwerp inzetten om het dagelijks leven een stukje makkelijker en leuker te maken. Naast werk ben ik in het dagelijks leven ook graag bezig met sport, muziek, reizen en koffie drinken.
Carlijn Cuijpers
Digital workplace consultant
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Projectmanager
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Rick de Vries
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital workplace consultant
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant