Anthony Veder

Anthony Veder’s nieuwe dashboard maakt de dagelijkse ochtendmeeting overbodig

De vraag
Het was een traditie

Elke ochtend starten acht afdelingshoofden hun dag met het delen van actuele informatie rondom de 32 schepen van de rederij. Elk van hen had de meest actuele cijfers bij zich, over de koers, de aankomstsituatie in de haven, over het meevarend personeel, status van onderhoud et cetera. Al deze informatie kwam uit verschillende systemen en was verouderd op het moment dat het gedeeld werd.

De oplossing
The Bridge

Eind 2015 lanceerden we samen met Anthony Veder en VDMi The Bridge. Dit dashboard toont de meest actuele data uit 6 verschillende bronnen en laat zien wat aandacht verdient; een storing, vertraging of budgetoverschreiding. Zo helpt het medewerkers bij het nemen van beslissingen. In het kader van onze businesscase hebben we gemeten hoeveel tijd dit de medewerkers scheelt; gemiddeld wel 33 minuten! De ochtendmeeting is dus verleden tijd.

32 schepen in beeld

Alle informatie over de 32 schepen wordt nu getoond op The Bridge. Deze informatie wordt door verschillende afdelingen bewerkt in hun eigen systemen, en per schip samengevoegd op het dashboard. Waar medewerkers eerst informatie op moesten vragen bij hun collega’s, voordat ze hun conclusies konden trekken, lezen ze dat nu zelf af.

Visueel

Alle data wordt weergegeven in verschillende widgets. De presentatie kan verschillen: een tijdlijn, een pie-chart, staafdiagram of ‘rauwe’ data. Zo is de medewerker in staat de situatie snel te beoordelen.

Persoonlijk

Elke medewerker kan zijn eigen overzicht samenstellen. Uit de 32 schepen kiest hij welke schepen op zijn dashboard worden getoond.

Vinden zonder zoeken

Voorgedefinieerde zoekopdrachten halen informatie op uit 6 verschillende bronnen. Je ziet dus ook informatie uit systemen waar je geen directe toegang tot hebt.Anthony Veder heeft op vele manieren baat bij The Bridge:

  • Collega’s zijn niet meer afhankelijk van elkaar voor informatie die ze nodig hebben voor hun werk
  • Het aantal interne e-mail en telefoontjes is aanzienlijk verminderd, waardoor medewerkers zich beter kunnen focussen op hun eigen werk
  • Overleg gaat meer over het gewenste eindresultaat in plaats van of beschikbare informatie juist is
  • Het is makkelijker geworden om prioriteiten te stellen
  • Aannames zijn verminderd nu iedereen naar data kijkt die op een eenduidige manier is weergegeven
  • De wijdere verspreiding van informatie betekent een extra kwaliteitscheck op de data uit onderliggende systemen
De techniek

The Bridge is gebouwd op een innovatieve combinatie van drie open source technieken die data uit diverse systemen ophaalt en real-time toont:

Elasticsearch

De Enterprise search engine Elasticsearch maakt het zoeken binnen een enorme set aan data uit back-office systemen en API’s mogelijk.

Logstash

Logstash verzamelt deze data en slaat deze vervolgens op

Kibana

Om door Kibana te laten visualiseren in grafieken en pie-charts. Deze techniek biedt de uiteindelijke view voor de gebruiker.

De ‘Proof of Technologie’ wees uit dat deze combinatie, met een actieve koppeling of export, de data uit Eyeshare, IMOS, SeaCrew, StarIPS, Box, S5 kon weergeven. Nu kunnen medewerkers zonder tussenkomst van de ICT afdeling, of door zelf zoekopdrachten in te voeren in de back-office systemen, alle activiteiten per schip volgen.


VDMi (specialist ELK en Drupal) heeft samen met Mixit voor de technische realisatie gezorgd.

Vdmi
Wil je meer weten over deze case?
Neem dan contact op met:
Corine Ahlrichs
Ooit ben ik op de vingers getikt: "Je hebt te veel aandacht voor de gebruiker." Nu is aandacht geven mijn werk geworden. Ik leef me in, werk graag samen en wil nog beter worden in wat ik doe. Net als dat ik na 27 hockeyseizoenen na de wedstrijd mijn doelpunten tel, maar ook bedenk wat ik kan perfectioneren.
Corine Ahlrichs
Succes manager
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Aan de slag
Wil je ook beter resultaat met digital workplace design?