National cancer institute N Fvd K Ihx Yl U unsplash 1 min

Medewerkers in de zorg hebben gekozen voor hun vak omdat hun hart daar ligt: zorgen voor mensen. Ze hebben van nature geen interesse voor alles wat met techniek of IT te maken heeft. IT zien ze eerder als een rem dan een hulpmiddel. Zij zijn erop gefocust mensen te helpen. Als IT’er weet je dat IT hen kan helpen in hun zorgtaken. Als je alleen maar die kloof zou kunnen overbruggen en hen kan bereiken, maar ze hebben het te druk, proberen een applicatie één keer en geven het op om een reden die jij niet weet omdat ze geen feedback geven.

Kortom, zorgmedewerkers en IT begrijpen elkaar niet. In deze blog gaan we in op die kloof. Waarom is die juist in de zorgsector zo groot? En hoe raak je wel met elkaar in gesprek om mooie dingen te maken? Dit is de eerste blog uit een reeks over IT in de zorgsector. In onze volgende blogs gaan we in op cases die wij in de praktijk tegenkwamen en hoe we zorgmedewerkers wel aan boord kregen. En we geven je een 3-stappenplan hoe je samen een fijne werkplek inricht voor jouw collega’s.

Waarin IT en zorgmedewerkers verschillen

Laten we eerst eens kijken waarom IT en zorg niet matchen. Als we begrijpen waar de verschillen zitten, hebben we meer begrip en kunnen we werken aan de oplossing.

  • Ander perspectief

De belangrijkste reden voor de kloof noemden we al in de introductie: zorgmedewerkers willen zorgen. Naast het bed staan, niet achter het scherm zitten. Als IT’er weet je dat IT hen kan helpen om beter te zorgen maar dan moeten je collega’s er wel even tijd in investeren. En daar zit het volgende verschil.

  • Tijdbesteding

Zorgmedewerkers komen structureel tijd te kort. Ze hebben altijd het gevoel dat ze meer tijd aan patiënten moeten besteden. Uiteindelijk bespaart IT ze tijd. Dat is gebleken in de praktijk. Kijk maar naar technologische toepassingen in de zorg, zoals scans, vitaliteits-apps en consults op afstand. Allemaal technologie die tijd bespaart, de zorgtaken verlichten en de kwaliteit van de zorg verbeteren. Toch voelt de tijd die zorgmedewerkers daarvoor eerst moeten investeren als ‘verloren’ tijd. Mede door de volgende reden.

Luke chesser r COWMC8qf8 A unsplash
  • Digitale vaardigheid en interesse

De gemiddelde zorgmedewerker is niet digitaal vaardig. Juist door hun grote liefde voor medemensen hebben ze minder interesse in technologie. Als je dan tijd moet investeren om iets nieuws te leren waar je eigenlijk geen interesse in hebt, dan voelt dat als heel veel tijd. Stel je voor dat jij patiënten zou moeten verzorgen. Dan duurt een dag waarschijnlijk ook ineens een stuk langer.

National cancer institute L8t WZT4 Cc VQ unsplash min
  • Ontwikkelingen in de zorg

Er zijn veel ontwikkelingen gaande in de zorg. Met de toenemende vergrijzing is er meer zorg nodig en daarom moeten we als land innoveren. Zorgmedewerkers krijgen te maken met veel vernieuwingen. Nieuwe apparaten, nieuwe methodieken, et cetera. Dan is het moeilijk als IT om aandacht te krijgen voor jouw applicatie of nieuwe IT-omgeving.

  • Diversiteit tussen medewerkers

Daarnaast bestaan er heel veel verschillende zorgmedewerkers: verpleegkundigen, artsen, specialisten, bejaardenverzorgers, begeleiders voor mensen met een handicap, enzovoort. Iedere zorgmedewerker heeft andere ondersteuning nodig in zijn/haar werk en heeft een ander kennisniveau. Er bestaat dus niet één gegarandeerd succesvolle methode om iedereen enthousiast te krijgen voor IT.

Zorg afbeelding

Hoe wij één medewerkersportaal creëerde dat werkt voor een divers team, lees je in onze klantcase over de ouderenzorginstelling Pieter van Foreest.

Waarom IT wel moet, juist in de zorg!

Ondanks deze verschillen is het essentieel dat de zorgsector meer en slimmer gebruik gaat maken van IT. De vergrijzing neemt toe en daarmee de zorgvraag. Van de 302 miljard aan overheidsuitgaven, gaat 27% (82,2 miljard) op aan zorg. Dat zal alleen maar toenemen. We moeten het dus efficiënter gaan doen, willen we zorg voor iedereen toegankelijk houden. En om de werkdruk te verlagen, zodat de zorgmedewerker plezier blijft houden in zijn werk.

IT kan daarbij helpen door slim de aangeboden middelen in te zetten. Jouw taak als IT’er is dus cruciaal voor de zorgverlening van Nederland. De vraag is alleen hoe raak je de juiste snaar en bereik je je collega’s om hen te overtuigen dat IT hen helpt? Daar gaan we in onze volgende blog dieper op in.

Bewijzen uit de praktijk dat het kan

Door onze ervaring in de praktijk weten we hoe lastig het is om zorgmedewerkers te overtuigen van de voordelen van IT en hen hiermee te laten werken. Toch hebben we bewezen dat het kan. Dat zorgmedewerkers graag willen meewerken als ze de meerwaarde inzien. De klantcases van zorgaanbieder Pameijer en Vilans laten zien hoe we dat hebben aangepakt. Hierin lees je onder andere hoe het e-mailverkeer bij Vilans met 55% afnam, doordat men onderling efficiënter ging communiceren. Misschien biedt het lezen van deze klantcases jou ook inspiratie voor jullie organisatie?

Wil je naar aanleiding van deze blog of de klantcases eens met ons sparren? Neem dan gerust contact met ons op om te horen hoe onze aanpak anders is dan die van andere IT-leveranciers.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Ons team

De mensen achter Mixit

Pleun 2x
Vaak wordt een nieuwe werkomgeving met enige scepsis ontvangen: mijn uitdaging zit ‘m erin te zorgen dat deze werkplek écht gaat werken voor de medewerker. Mijn lange ervaring in ICT en werplekimplementaties, en een achtergrond in communicatie, verandermanagement en projectleiding zet ik in om de werkplek tot een succes te maken, en daarmee waarde toe te voegen voor de medewerker én de organisatie.
Pleun Luijkx
Digital Employee Experience Consultant
Jeanpierre@2X
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Segourney@2X
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital Employee Experience Consultant
Tim 2x
Technologie is gaaf, maar nog mooier als het ook echt wat bijdraagt aan de mens en organisatie. Daarom werk ik met ons team en onze klanten aan de dienstverlening waarbij de mens en organisatie centraal staan in het uitnutten van technologie. Benieuwd geraakt? Ik drink graag een kop goede koffie met je om je meer te vertellen. Naast werk ga ik graag op reis met een camera in mijn hand of geniet ik van een festival.
Tim Swaag
Business development manager
Erik 2x
Ik ben weleens omschreven als; een analyticus met oog en hart voor de medemens, en ik blijf het een passende omschrijving vinden. Ik combineer een achtergrond in de psychologie met een affiniteit met IT om tot passende oplossingen te komen voor de klant. Wat heb je immers aan een mooi stuk gereedschap dat nooit uit de gereedschapskoffer wordt gehaald? Gebruik me vooral als sparringpartner voor strategie en innovatie vraagstukken. Mijn vrije tijd besteed ik met mijn gezin. Met twee kleine kinderen blijf je zo lekker bezig.
Erik Krois
Digital Employee Experience Consultant
Joost@2X
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Tessa@2X
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Sarah 2x
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital Employee Experience Consultant
Arjan@2X
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Kim@2X
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital Employee Experience Consultant
Elisa 2x
Met mijn technische designachtergrond kijk ik zowel analytisch als mensgericht en creatief. Daarbij maak ik gebruik van visuals om complexe problemen en systemen weer te geven, design thinking en storytelling. Ik bloei op wanneer ik verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om te experimenteren in projecten.
Elisa Engelsma
Digital Employee Experience Consultant
Jennifer 2x
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital Employee Experience Consultant
Maaike 2x
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike van der Noord
Digital Employee Experience Consultant
Daan 2x
Technologie belooft dat het ontzettend veel kan, maar daarmee helpt het jou of jouw organisatie niet meteen vooruit. Ik wil jou helpen om niet alleen alles uit technologie te halen, maar te zorgen dat jij er blij van wordt als jij het te gebruikt. Op die manier gaan jij en jouw organisatie er echt op vooruit. Waar ik blij van word? Winnen op een spelletjesavond, sporten in het park en een nieuw record halen tijdens een rondje hardlopen.
Daan de Wolf
Digital Employee Experience Consultant
Rick 2x
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital Employee Experience Consultant
Peter 2x
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital Employee Experience Consultant
Alissia 2x imageoptim
Ik ben blij wanneer de gebruiker blij is. Hierbij leg ik vooral de nadruk op het onderzoek doen naar de gebruiker en het probleem in kaart te brengen. Daarbij zorg ik ook voor een goede User experience binnen het ontwerp. Buiten werk neem ik graag een duik in het zwembad of geniet ik van een lekker wijntje op een terras.
Alissia Ahrens
User experience designer
Omar 2x
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital Employee Experience Consultant
Daphneee 2x
Mensen helpen en geholpen laten voelen daar word ik blij van! Ik ben nieuwsgierig naar wat er speelt bij organisaties en denk graag mee over wat wij daarin kunnen betekenen. Buiten werktijd geniet ik van samen zijn met vrienden, sporten en koken.
Daphne Roorda
Accountmanager
Kirsten@2X
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Operations manager
Noraly 2x
Digitale transformatie succesvol en ook nog eens leuk maken, daar word ik enthousiast van! Laten we samen kijken naar hoe we de werkplek inrichten zodat jij en je collega’s er echt blij van worden. Waar ik zelf blij van word is het in leven houden van mijn plantjes en urenlang bijpraten met vrienden op een terras.
Noraly Bovenmars
Digital Employee Experience Consultant
Amy@2X
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager