Zelfverzekerd een webinar in

Onze collega Corine gaf al meerdere webinars. Lees in deze blog haar terugblik, bevindingen en tips over het organiseren van een webinar.

Webinar

Na vier à vijf weken thuiswerken kampt werkend Nederland nog altijd met ongelooflijk veel vragen. Mixit helpt, in deze tijd, graag om deze vraagtekens weg te nemen. Een van de manieren waarop we proberen te helpen, is het organiseren van webinars. Aan de hand van verschillende onderwerpen die juist in deze tijd kunnen helpen bij de productiviteit van het werken, vertelt Corine over haar werkwijze in aanloop naar en tijdens zo'n webinar.

In samenwerking met Frankwatching organiseerde onze collega, Corine Ahlrichs, een webinar in het teken van het organiseren van je digitale werkomgeving. Er waren maar liefst 109 mensen die deelnamen aan het webinar.

“Dit is voor Mixit het eerste webinar van zo’n formaat. We kunnen spreken van een succes.”

Een week eerder gaf ze nog een webinar voor veertig personen, maar dit waren er ineens bijna drie keer zoveel. Tijdens het Digital Workspace Event host ze normaal gesproken ook een sessie, dat is dan voor zo’n veertig man. Dit is toch wel een uitschieter! Haar eerste webinar vond ze een stuk spannender, ondanks dat deze beter was voorbereid. “Deze keer wist ik gewoon dat alles goed was. Door de testrun wist ik dat de techniek het deed, dit zorgt voor heel wat rust. Ik hoefde niet na te denken over alle randzaken en kon me volledig focussen op mijn verhaal”, concludeert Corine.


Een webinar organiseren vergt een goede voorbereiding. “Ik wilde goed snappen welke vragen er spelen en in welke situatie deelnemers zitten. Door hiernaar te vragen in ons aanmeldformulier kreeg ik daar een beter beeld bij. Dat werd enorm gewaardeerd, las ik in de evalutaties achteraf; bijna alleen maat 8-en!"

"Iets presenteren voor meer dan honderd mensen en dat vanuit huis. Het is toch een beetje gek. Je staat inderdaad een beetje te kletsen voor een camera. Ik weet niet hoe Chantal Janzen dat ervaart, maar ik vond het toch een gek idee.” - Corine.

“Op het moment dat de teller vijfenveertig personen had bereikt, heb ik ervoor gekozen om hem uit te zetten. Het maakt niet uit of je voor veertig of honderd mensen presenteert. Je verhaal moet hetzelfde zijn”, vertelt Corine.


“Voor de volgende keer is het vooral van belang om de interactie hoog te houden”, besluit Corine. Je moet het leuk houden voor de kijker, dus betrek hem of haar erbij door het wat interactiever te maken. Dat vraagt wat improvisatie, omdat je niet weet hoe de kijker reageert, maar hier moet je voor openstaan.”

Tips van Corine:

  • Doe het niet alleen. Een moderator die let op vragen, maar ook deelnemers helpt bij problemen is onmisbaar!
  • Doe een testrun, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn en hoe je die wil gebruiken.
  • Gebruik een tweede scherm, zodat je de presentatie, de presenter notes en ook de berichten van deelnemers blijft zien.
  • Klap niet je laptop klakkeloos open en begin, maar stel alles goed af. Denk hierbij aan de positie van je laptop, het licht en je achtergrond. Bekijk het door de ogen van de mensen die er een uur naar moeten kijken.
  • En het is een hygiënefactor die vast en zeker al vaker genoemd, maar zorg dat je internetconnectie stabiel is.
Heb je vragen over jouw digitale werkplek?

Kamp jij ook nog met diverse vragen over jouw digitale werkplek? Neem contact op met Corine of een van de andere collega's, zodat jij ook zo productief mogelijk aan de slag kan. Benieuwd wanneer er meer webinars volgen? Volg onze kanalen (website, LinkedIn en Twitter) en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, tips en tricks.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Omar 2x
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital Employee Experience Consultant
Daan 2x
Technologie belooft dat het ontzettend veel kan, maar daarmee helpt het jou of jouw organisatie niet meteen vooruit. Ik wil jou helpen om niet alleen alles uit technologie te halen, maar te zorgen dat jij er blij van wordt als jij het te gebruikt. Op die manier gaan jij en jouw organisatie er echt op vooruit. Waar ik blij van word? Winnen op een spelletjesavond, sporten in het park en een nieuw record halen tijdens een rondje hardlopen.
Daan de Wolf
Digital Employee Experience Consultant
Amy@2X
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Joost@2X
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Segourney@2X
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital Employee Experience Consultant
Alissia 2x imageoptim
Ik ben blij wanneer de gebruiker blij is. Hierbij leg ik vooral de nadruk op het onderzoek doen naar de gebruiker en het probleem in kaart te brengen. Daarbij zorg ik ook voor een goede User experience binnen het ontwerp. Buiten werk neem ik graag een duik in het zwembad of geniet ik van een lekker wijntje op een terras.
Alissia Ahrens
User experience designer
Tessa@2X
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Jennifer 2x
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital Employee Experience Consultant
Rick 2x
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital Employee Experience Consultant
Jeanpierre@2X
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Arjan@2X
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Kim@2X
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital Employee Experience Consultant
Erik 2x
Ik ben weleens omschreven als; een analyticus met oog en hart voor de medemens, en ik blijf het een passende omschrijving vinden. Ik combineer een achtergrond in de psychologie met een affiniteit met IT om tot passende oplossingen te komen voor de klant. Wat heb je immers aan een mooi stuk gereedschap dat nooit uit de gereedschapskoffer wordt gehaald? Gebruik me vooral als sparringpartner voor strategie en innovatie vraagstukken. Mijn vrije tijd besteed ik met mijn gezin. Met twee kleine kinderen blijf je zo lekker bezig.
Erik Krois
Digital Employee Experience Consultant
Tim 2x
Technologie is gaaf, maar nog mooier als het ook echt wat bijdraagt aan de mens en organisatie. Daarom werk ik met ons team en onze klanten aan de dienstverlening waarbij de mens en organisatie centraal staan in het uitnutten van technologie. Benieuwd geraakt? Ik drink graag een kop goede koffie met je om je meer te vertellen. Naast werk ga ik graag op reis met een camera in mijn hand of geniet ik van een festival.
Tim Swaag
Business development manager
Maaike 2x
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike van der Noord
Digital Employee Experience Consultant
Elisa 2x
Met mijn technische designachtergrond kijk ik zowel analytisch als mensgericht en creatief. Daarbij maak ik gebruik van visuals om complexe problemen en systemen weer te geven, design thinking en storytelling. Ik bloei op wanneer ik verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om te experimenteren in projecten.
Elisa Engelsma
Digital Employee Experience Consultant
Kirsten@2X
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Operations manager
Daphneee 2x
Mensen helpen en geholpen laten voelen daar word ik blij van! Ik ben nieuwsgierig naar wat er speelt bij organisaties en denk graag mee over wat wij daarin kunnen betekenen. Buiten werktijd geniet ik van samen zijn met vrienden, sporten en koken.
Daphne Roorda
Accountmanager
Peter 2x
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital Employee Experience Consultant
Pleun 2x
Vaak wordt een nieuwe werkomgeving met enige scepsis ontvangen: mijn uitdaging zit ‘m erin te zorgen dat deze werkplek écht gaat werken voor de medewerker. Mijn lange ervaring in ICT en werplekimplementaties, en een achtergrond in communicatie, verandermanagement en projectleiding zet ik in om de werkplek tot een succes te maken, en daarmee waarde toe te voegen voor de medewerker én de organisatie.
Pleun Luijkx
Digital Employee Experience Consultant
Sarah 2x
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital Employee Experience Consultant
Noraly 2x
Digitale transformatie succesvol en ook nog eens leuk maken, daar word ik enthousiast van! Laten we samen kijken naar hoe we de werkplek inrichten zodat jij en je collega’s er echt blij van worden. Waar ik zelf blij van word is het in leven houden van mijn plantjes en urenlang bijpraten met vrienden op een terras.
Noraly Bovenmars
Digital Employee Experience Consultant