Webinar overheid: Hoe zorg je dat iedereen zich na migratie naar de cloud wel aan de werkafspraken houdt?

Storage

Hoe zorg ik dat medewerkers zich na de migratie naar de cloud wel aan de werkafspraken houden? Voor we migreerden naar netwerkschrijven, hebben we ook afspraken met elkaar gemaakt, maar medewerkers doen toch hun eigen ding, waardoor de informatiehuishouding uiteindelijk weer een rommeltje wordt.

Deze prangende vraag kwam van een deelnemer aan ons webinar voor de overheid Grip op documenten, de medewerker centraal. Voor Kim Kaars, al 9 jaar werkzaam als Digital Employee Experience consultant bij Mixit, is deze vraag heel herkenbaar. Zij heeft al veel overheidsinstanties van binnen gezien en ziet het overal gebeuren. Omdat medewerkers gewend zijn om privé, bijvoorbeeld voor de voetbalclub of de oudercommissie zelf hun digitale werk in te delen, zoeken ze ook op hun werk naar de manier die voor hen het makkelijkste werkt. Vaak tot frustratie van IT die gebonden is aan wet- en regelgeving en probeert de informatiehuishouding beheersbaar te houden. Waarom lukt dat niet?

Tijdens het webinar geeft Kim een stappenplan dat ze toelicht aan de hand van een migratietraject van de gemeente Tilburg. In deze blog geven we een korte samenvatting van het webinar. Wil je meer horen en zelf vragen stellen aan Kim? Laat dan hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van het volgende webinar.

Waar gaat het fout?

Allereerst, waarom is de informatiehuishouding bij de overheid zo ingewikkeld?

In de praktijk zien we dat het naleven van werkafspraken over het opslaan van documenten fout gaat omdat mens, techniek en organisatie niet in balans zijn. Tijdens het project van de migratie wordt vooral gekeken welke bestanden gemigreerd moeten worden en hoe dat binnen tijd en budget gerealiseerd kan worden. Het projectteam gaat ervan uit dat iedereen op dezelfde manier met documenten omgaat, terwijl in werkelijkheid de afdeling financiën heel anders met informatie omgaat dan de afdeling facilitaire zaken of het klantcontactcentrum.

Nordwood themes k RN Zi G Ktz48 unsplash
Extra stap in de projectaanpak

Die aanpak is niet per se verkeerd maar er ontbreekt een belangrijke stap, namelijk het vaststellen van het uniforme informatiebeleid. Wat zijn de richtlijnen waar je je als organisatie aan moet houden?

Deze stap moet worden toegevoegd voor de echte migratie. Vervolgens moet na de migratie worden gevalideerd of het uniforme informatiebeleid ook echt aansluit op de manier van werken van de medewerkers. Kunnen zij hun weg vinden of zijn er aanpassingen nodig?

Andere samenstelling projectorganisatie

De grootste verandering om een migratietraject te laten slagen, zit echter in de projectorganisatie, legt Kim uit. Dit moet een werkgroep worden waar ook mensen uit de praktijk deel van uitmaken. Zij zijn de scharnieren. Hun rol is afspraken te maken met hun collega’s op de afdeling over het uniforme informatiebeleid. Zij weten hoe er gewerkt wordt op de afdeling, wat wel en niet werkt en kunnen daardoor het beleid vertalen naar hun eigen afdeling. Door hen mee te nemen, voelen ze zich medeverantwoordelijk voor de informatiehuishouding.

Praktijkcase Gemeente Tilburg

Hoe dit in de praktijk bijdraagt aan een succesvolle informatiehuishouding laat ze zien aan de hand van het project dat Mixit heeft gedaan voor de gemeente Tilburg. De gemeente beschikt na migratie naar MS365 over de techniek, maar realiseert zich dat de nieuwe werkwijze een grote verandering is voor veel medewerkers. Zij vragen Mixit hen te begeleiden in dit veranderproces.

Allereerst werd er gekeken welke doelgroepen er zijn. Er werden 4 doelgroepen onderscheiden: sponsoren, ambassadeurs, de werkgroep en medewerkers zelf. Iedere doelgroep had een eigen rol in het verandertraject.

Gemeente Tilburg

Medewerkersreis

Per doelgroep werd een eigen medewerkersreis opgesteld. Vaak wordt er voor klant wel een customer journey opgesteld maar intern zijn we dit niet gewend, terwijl dit in een verandertraject juist heel effectief werkt. In de reis ligt vast waar de medewerker op dat moment (mogelijk) behoefte aan heeft. Die materialen, trainingen en bijeenkomsten liggen voor elke stap vast.

Het voordeel hiervan is dat deze reis ook gebruikt kan worden om nieuwe medewerkers snel in te werken. Hoe deze reis werkt, vertelt Kim uitgebreid in het webinar.

Voorwaarden voor een succesvolle transitie

Voor een succesvolle transitie naar een georganiseerde informatiehuishouding moet je als projectorganisatie dus minimaal voldoen aan de punten die we in de voorgaande paragrafen hebben toegelicht, maar er zijn nog een aantal voorwaarden. We noemen de belangrijkste:

  • Vaststellen uniform informatiebeleid in projectopzet.
  • Toevoegen werkgroep (en sponsors en ambassadeurs) aan projectorganisatie.
  • Na migratie: testen of uniform informatiebeleid aansluit en waar eventueel aanpassingen nodig zijn.
  • Niet meer praten over applicaties, maar over de mensen die ze gebruiken.
  • Opstellen persona’s en (medewerkers)reis per doelgroep.
  • Verbintenis van management om capaciteit vrij te maken voor verandertraject.
  • Informatie over systemen en het opslaan van documenten beschikbaar stellen, in begrijpelijke taal, op één centrale locatie.
Alleen met goodwill van je collega's slaagt de migratie

Deze blog is een heel beknopte weergave van het webinar Grip op documenten, de medewerker centraal. Zoals de titel al aangeeft, is de belangrijkste boodschap die Kim de deelnemers meegaf: Zet je mensen centraal in het migratietraject. Neem ze mee (vanaf het begin) en maak er niet louter een IT-feestje van.

In het project voor Tilburg merkte ze tijdens de roadshows langs de verschillende afdelingen dat medewerkers in eerste instantie met een strak gezicht luisterden naar wat er ‘nu weer ging gebeuren’ maar dat in de loop van de tijd een omslagpunt kwam waarna mensen bereid waren om actief mee te werken. Deze goodwill heb je nodig om je migratietraject te laten slagen!

Loop jij in jouw organisatie er ook tegenaan dat collega’s zich niet houden aan de afspraken over hoe je documenten opslaat? En wil je weten hoe je dat wel voor elkaar krijgt? Stuur ons dan een e-mail, dan laten we je weten wanneer we weer een webinar houden over dit onderwerp. Voor meer inspiratie kun je ook onze blogs lezen over informatiehuishouding bij de overheid. Deze vind je in de Kennisbank.

We horen graag meer over de uitdaging(en) binnen jouw organisatie!

Ons team

De mensen achter Mixit

Kim@2X
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital Employee Experience Consultant
Daphneee 2x
Mensen helpen en geholpen laten voelen daar word ik blij van! Ik ben nieuwsgierig naar wat er speelt bij organisaties en denk graag mee over wat wij daarin kunnen betekenen. Buiten werktijd geniet ik van samen zijn met vrienden, sporten en koken.
Daphne Roorda
Accountmanager
Alissia 2x imageoptim
Ik ben blij wanneer de gebruiker blij is. Hierbij leg ik vooral de nadruk op het onderzoek doen naar de gebruiker en het probleem in kaart te brengen. Daarbij zorg ik ook voor een goede User experience binnen het ontwerp. Buiten werk neem ik graag een duik in het zwembad of geniet ik van een lekker wijntje op een terras.
Alissia Ahrens
User experience designer
Peter 2x
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital Employee Experience Consultant
Elisa 2x
Met mijn technische designachtergrond kijk ik zowel analytisch als mensgericht en creatief. Daarbij maak ik gebruik van visuals om complexe problemen en systemen weer te geven, design thinking en storytelling. Ik bloei op wanneer ik verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om te experimenteren in projecten.
Elisa Engelsma
Digital Employee Experience Consultant
Jennifer 2x
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital Employee Experience Consultant
Rick 2x
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital Employee Experience Consultant
Maaike 2x
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike van der Noord
Digital Employee Experience Consultant
Kirsten@2X
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Operations manager
Joost@2X
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Erik 2x
Ik ben weleens omschreven als; een analyticus met oog en hart voor de medemens, en ik blijf het een passende omschrijving vinden. Ik combineer een achtergrond in de psychologie met een affiniteit met IT om tot passende oplossingen te komen voor de klant. Wat heb je immers aan een mooi stuk gereedschap dat nooit uit de gereedschapskoffer wordt gehaald? Gebruik me vooral als sparringpartner voor strategie en innovatie vraagstukken. Mijn vrije tijd besteed ik met mijn gezin. Met twee kleine kinderen blijf je zo lekker bezig.
Erik Krois
Digital Employee Experience Consultant
Tim 2x
Technologie is gaaf, maar nog mooier als het ook echt wat bijdraagt aan de mens en organisatie. Daarom werk ik met ons team en onze klanten aan de dienstverlening waarbij de mens en organisatie centraal staan in het uitnutten van technologie. Benieuwd geraakt? Ik drink graag een kop goede koffie met je om je meer te vertellen. Naast werk ga ik graag op reis met een camera in mijn hand of geniet ik van een festival.
Tim Swaag
Business development manager
Jeanpierre@2X
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Omar 2x
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital Employee Experience Consultant
Noraly 2x
Digitale transformatie succesvol en ook nog eens leuk maken, daar word ik enthousiast van! Laten we samen kijken naar hoe we de werkplek inrichten zodat jij en je collega’s er echt blij van worden. Waar ik zelf blij van word is het in leven houden van mijn plantjes en urenlang bijpraten met vrienden op een terras.
Noraly Bovenmars
Digital Employee Experience Consultant
Sarah 2x
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital Employee Experience Consultant
Segourney@2X
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital Employee Experience Consultant
Tessa@2X
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Daan 2x
Technologie belooft dat het ontzettend veel kan, maar daarmee helpt het jou of jouw organisatie niet meteen vooruit. Ik wil jou helpen om niet alleen alles uit technologie te halen, maar te zorgen dat jij er blij van wordt als jij het te gebruikt. Op die manier gaan jij en jouw organisatie er echt op vooruit. Waar ik blij van word? Winnen op een spelletjesavond, sporten in het park en een nieuw record halen tijdens een rondje hardlopen.
Daan de Wolf
Digital Employee Experience Consultant
Arjan@2X
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Amy@2X
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Pleun 2x
Vaak wordt een nieuwe werkomgeving met enige scepsis ontvangen: mijn uitdaging zit ‘m erin te zorgen dat deze werkplek écht gaat werken voor de medewerker. Mijn lange ervaring in ICT en werplekimplementaties, en een achtergrond in communicatie, verandermanagement en projectleiding zet ik in om de werkplek tot een succes te maken, en daarmee waarde toe te voegen voor de medewerker én de organisatie.
Pleun Luijkx
Digital Employee Experience Consultant