Uitrol langverwachte nieuwe functionaliteiten Microsoft Teams - beschikbaar vanaf juni

Het is zover! Langverwachte opties zoals het tegelijkertijd bekijken van 9 deelnemers van een vergadering, het loskoppelen van je vergaderscherm (zodat je door kan blijven werken in Teams), ‘hand opsteken’ en het zelf uploaden van achtergronden worden nu wereldwijd uitgerold. Vanaf juni zijn ze al beschikbaar. Vanaf juli zijn deze functionaliteiten standaard ingeschakeld en uit te zetten, vanaf augustus zijn deze niet meer uit te zetten en staan ze standaard aan. Onderaan dit artikel leg ik uit hoe je deze opties aan kunt zetten.

Wat verandert er?
9 deelnemers zichtbaar tijdens een vergadering en het loskoppelen van je vergaderscherm

Het komt vaak voor dat je met meer dan 5 mensen deelneemt aan een vergadering en daardoor een deel van de deelnemers niet kan zien, totdat zij beginnen met praten. Het is onhandig en kan beperkend werken. Bijvoorbeeld om het overzicht te houden, aandacht te behouden en iedereen te kunnen zien. Daarom wordt het aantal simultane video’s nu verhoogd naar 9. Microsoft wil het aantal nog verder gaan verhogen, maar dat is de vervolgstap en het is nog niet bekend wanneer ze dit willen gaan doen.

Hand opsteken

Een langverwachte optie is het ‘opsteken van je hand’ tijdens een vergadering. We kennen allemaal de situaties waarin je graag een vraag wil stellen of een toevoeging hebt op het besproken onderwerp. Dat leidt vaak tot ongemakkelijke of verstorende momenten waardoor sommige mensen afzien van de onderbreking. Door op de knop te drukken laat je nu makkelijk, zonder verstoring weten dat je iets wil zeggen en is het aan de facilitator om hier invulling aan te geven.

Tip! zet deze functionaliteit in om makkelijk en snel antwoord te geven op stellingen tijdens workshops/brainstorms.

Verplaatsing interactiebalk

De interactiebalk wordt verplaatst naar de bovenkant van het scherm zodat deze altijd beschikbaar is en niet het videogedeelte verbergt wanneer deze zichtbaar is. In deze balk kun je je microfoon en camera aan/uitzetten, je scherm delen, de vergadering verlaten en meer.

Gepersonaliseerde achtergronden

Je hebt er al kennis mee kunnen maken, maar vanaf juni kun je het standaard aanbod met achtergrondafbeeldingen uitbreiden. Je collega’s kunnen ook gebruik gaan maken van hun eigen gepersonaliseerde achtergronden. Wil je dit niet? Dan kun je dit met PowerShell uitzetten of aanpassen. Vraag je beheerder om dit voor je te doen.

Wil je dit nu al? Volg onderstaande stappen:

1. open je Verkenner
2. plak de volgende tekst in de adresbalk: %APPDATA%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads
Hier kun je alvast je eigen afbeeldingen toevoegen.

Aan de slag met de nieuwe functionaliteiten

Let op: deze opties staan tijdens de wereldwijde uitrol standaard uit. Medewerkers kunnen dit (mits beschikbaar) zelf alvast aanzetten door in de Teams applicatie op hun naam te klikken en vervolgens in te stellen bij Instellingen > Tabblad ‘Algemeen’ > Aanzetten nieuwe vergader- en belopties. Vervolgens herstart je de Teams applicatie.

Webinar - Zinvol gebruik maken van MS Teams

Wil je meer leren over de functionaliteiten of een passende inrichting van MS Teams? Bekijk dan direct onze webinar en ontdek belangrijke basiselementen van MS Teams, zodat je hier zinvol mee aan de slag kan.

Je kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen via info@mixit.nl, het contactformulier of bel naar 010-12345678.

We willen je graag op de hoogte houden van gerelateerde informatie.

Geef je ons toestemming om je per e-mail op de hoogte te houden?

Ons team
De mensen achter Mixit
Rick de Vries
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital workplace consultant
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant
Carlijn Cuijpers
Ik wil graag mijn kennis van innovatie en ontwerp inzetten om het dagelijks leven een stukje makkelijker en leuker te maken. Naast werk ben ik in het dagelijks leven ook graag bezig met sport, muziek, reizen en koffie drinken.
Carlijn Cuijpers
Digital workplace consultant
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Projectmanager
Corine Ahlrichs
Ooit ben ik op de vingers getikt: "Je hebt te veel aandacht voor de gebruiker." Nu is aandacht geven mijn werk geworden. Ik leef me in, werk graag samen en wil nog beter worden in wat ik doe. Net als dat ik na 27 hockeyseizoenen na de wedstrijd mijn doelpunten tel, maar ook bedenk wat ik kan perfectioneren.
Corine Ahlrichs
Succesmanager
Maaike Van Der Noord
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike Van Der Noord
Digital workplace consultant
Mark Opschoor
Ik kijk graag met een innovatieve en ondernemende bril naar de mensen binnen een organisatie. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij beter en met meer plezier kan werken?! Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik ben dan bezig met familie, sport en spel!
Mark Opschoor
Digital workplace consultant
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
Projectmanager
Suze Krijnen
Slim samenwerken met digitale tools: ik heb nooit anders gedaan en gun het iedereen. Ik help je graag door zaken tot in de puntjes uit te zoeken en steeds verbeterkansen te signaleren. In mijn vrije tijd vind je mij in de dans- of pilatesstudio of kijk ik een science fiction film.
Suze Krijnen
Digital workplace consultant