In deze blog lees je de 4 stappen naar online samenwerken met collega’s via MS Teams. Heb je nog geen Office365 account? Maak via de onderstaande button een account aan en ga direct aan de slag met de gratis versie van MS Teams.

Stap 1: Installeren

Zorg ervoor dat Collega’s net als jij de app downloaden, zodat zij ook direct meldingen ontvangen van en aan de slag kunnen met MS Teams.

Laptop
 1. Ga naar office.com
 2. Log in met werk e-mail en wachtwoord
 3. (hetzelfde wachtwoord als voor je outlook)
 4. Klik op het MS Teams icoon
 5. Klik op ‘Download de app’
Mobiel en tablet
 1. Ga naar ‘Play store’ (Android) of ‘App store’ (iOS)
 2. Typ in ‘MS Teams’
 3. Klik op ‘downloaden’
 4. Open de app
 5. Log in met werk e-mail en wachtwoord (hetzelfde wachtwoord als voor je outlook)
Stap 2: Collega’s aanhaken

Neem collega’s mee in waarom je MS Teams wil gaan gebruiken en de gedragsafspraken die jullie daarbij maken. Hieronder een aantal voorbeelden:

 1. Vermeld elkaar met @ als je een vraag aan iemand hebt.
 2. Stuur iedere dag een update van jouw werkzaamheden die dag.
 3. Als we videobellen, zetten we de microfoon uit als we niet praten.
Stap 3: Team aanmaken

De applicatie is geïnstalleerd. Je kunt nu chatten en videobellen met al je collega’s. Voor de communicatie binnen je team of projectgroep is het handig om in Teams een ‘Team’ aan te maken. Een Team is een soort ‘groepschat’ waarin je gesprekken kunt voeren en bestanden kunt delen rond een bepaald onderwerp of project.

Hoe maak ik een Team aan?
 1. Klik op ‘Teams’
 2. Klik linksonder op ‘Lid worden van een team’
 3. Klik linksboven op ‘Team aanmaken’ *

* Als je de optie ‘Team aanmaken’ niet ziet staan, ben je niet bevoegd om een Team aan te maken. Neem contact op met de ICT-afdeling om toestemming te vragen.

Stap 4: Collega’s uitnodigen
Member / Lid

Leden zijn medewerkers van je organisatie (met e-mail account van je organisatie) die toegevoegd zijn aan het Team. Zij hebben basisrechten: chatten, (video)bellen en bestanden delen.

Owner / Eigenaar

De eigenaar van het team heeft volledige rechten en kan personen aan het team toevoegen of verwijderen. Het is verstandig om voor ieder Team minstens twee eigenaren te benoemen, voor het geval één van beiden niet beschikbaar is. Kijk voor meer informatie over het aanmaken van teams naar de MS Teams tutorial.

Guest / Gast

Gasten van het team zijn externen (zonder e-mail account van je organisatie) die zijn toegevoegd aan het Team. Let op: gasten kunnen alle berichten en bestanden zien die in het team zijn geplaatst.

Functionaliteiten MS Teams

De basis is nu op orde. Je hebt nu alle mogelijkheden tot je beschikking om eenvoudig en overzichtelijk op afstand met je collega’s samen te werken en met elkaar in contact te blijven.

In de blog "Pro Tips voor MS Teams" duiken we in de tool en gaan we op zoek naar alle handige en leuke (verborgen) functionaliteiten.

Webinar - Zinvol gebruik maken van MS Teams

Wil je meer leren over de functionaliteiten of een passende inrichting van MS Teams? Bekijk dan direct onze webinar en ontdek belangrijke basiselementen van MS Teams, zodat je hier zinvol mee aan de slag kan.

Je kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen via info@mixit.nl, het contactformulier of bel naar 010-12345678.

We willen je graag op de hoogte houden van gerelateerde informatie.

Geef je ons toestemming om je per e-mail op de hoogte te houden?

Ons team
Dit zijn de mensen achter Mixit
Omar van der Heijden
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital workplace consultant
Maaike Van Der Noord
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike Van Der Noord
Digital workplace consultant
Suze Krijnen
Slim samenwerken met digitale tools: ik heb nooit anders gedaan en gun het iedereen. Ik help je graag door zaken tot in de puntjes uit te zoeken en steeds verbeterkansen te signaleren. In mijn vrije tijd vind je mij in de dans- of pilatesstudio of kijk ik een science fiction film.
Suze Krijnen
Digital workplace consultant
Rick de Vries
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital workplace consultant
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Projectmanager
Jennifer Bijkerk
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital workplace consultant
Mark Opschoor
Ik kijk graag met een innovatieve en ondernemende bril naar de mensen binnen een organisatie. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij beter en met meer plezier kan werken?! Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik ben dan bezig met familie, sport en spel!
Mark Opschoor
Digital workplace consultant
Sarah Kraanen
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital workplace consultant
Xen Buijs
Xen Buijs
Digital workplace consultant
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant
Carlijn Cuijpers
Ik wil graag mijn kennis van innovatie en ontwerp inzetten om het dagelijks leven een stukje makkelijker en leuker te maken. Naast werk ben ik in het dagelijks leven ook graag bezig met sport, muziek, reizen en koffie drinken.
Carlijn Cuijpers
Digital workplace consultant
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager