Wanneer je een tijdje werkt met Teams, en het aantal kanalen en groepen waar je in zit begint te groeien, wordt het steeds uitdagender om een goed overzicht van al je taken en gesprekken te bewaren.
Als je in (groeps)chats en kanalen gesprekken hebt, kan het terugvinden van gesprekken lastig zijn. Door op de 3 puntjes knop te klikken van een bericht wanneer je er met je muis overheen gaat, kan je dat berichtje opslaan. Je kunt deze weer terugvinden door rechtsboven op je eigen profielfoto te klikken en naar ‘Saved’ te gaan.
Planner is de takentool van Microsoft in Teams. Je kunt hier per kanaal alle taken bijhouden, bespreken en aan iemand toewijzen. Een handige manier om alles wat besproken wordt te documenteren en de voortgang te bewaken. Je kunt een Planner toevoegen door in een Kanaal in de bovenste balk op het ‘+’ icoon te klikken en de Planner app te zoeken en toe te voegen.
3. Activity feed sorteren
Je activiteitenoverzicht (activity feed) bevindt zich in de linkerbalk van het teams venster. Hier worden alle gebeurtenissen verzameld die met jou te maken hebben, en dit kan snel vollopen met ‘likes’ en ‘mentions’. Door op het trechtericoon bovenaan deze lijst te klikken, kan je in deze lijst zoeken. Maar als je daarna nog op de drie puntjes-knop (...) klikt, kan je deze hele lijst gemakkelijk sorteren op het type bericht dat je zoekt.

Videobellen is een belangrijke functie wanneer je op afstand werkt, helemaal wanneer de groep met wie je belt erg groot is. Naast goede werkafspraken en een duidelijke agenda zijn er ook een aantal praktische tips om het zo aangenaam mogelijk te maken.
Tijdens een videogesprek probeert Teams zo slim mogelijk te wisselen van wie er in beeld is, op basis van de microfoonactiviteit. Als je zelf wilt kiezen wie je ziet, kan je door met je rechtermuisknop op een avatar te klikken er voor kiezen om iemand vast te pinnen.
Als je in een gesprek je microfoon wilt uitzetten, kun je dat doen door op het microfoon icoontje te klikken. Wanneer je dit één keer hebt gedaan, kun je de microfoon middels de spatiebalk eenvoudig aan- en uitzetten. Dit werkt totdat je met je muis een andere functie hebt aangeklikt.
Wanneer niet iedereen bij een virtuele vergadering kan zijn, is het soms handig om een opname te maken, zodat je die later kunt delen. Dit kan door tijdens het videogesprek op de drie puntjes te klikken en op ‘start recording’ te klikken.
Houd je collega’s op de hoogte van je bereikbaarheid door een statusmelding in te vullen. Klik op je profielfoto rechtsboven en op ‘set status message’. Hier kan je aangeven voor hoelang je wel of niet beschikbaar bent. Ook kan je instellen dat mensen deze tekst zien wanneer ze een berichtje tegen je beginnen te typen.
Bovenaan je Teams-venster staat een grote zoekbalk. Maar naast zoeken kan deze nog veel meer. Probeer maar eens uit door ‘/chat’ te typen. Je kunt dan direct een een collega selecteren om een berichtje te sturen, waar je ook binnen Teams bent.
Je kan sub-groepen maken d.m.v. een Tag binnen een team/kanaal. Deze kan je vervolgens @mentionen. Dit is erg handig voor grote groepen.
Je kan het mailadres van een kanaal ophalen. Zo kan je makkelijk een mailtje forwarden.
Bij Teams op je mobiel heb je de instelling om meldingen uit te zetten buiten kantoortijden. Deze instelling vind je onder ‘Meldingen’ en dan klik je op ‘Stille uren’.
Naast de standaard ‘apps’ van Microsoft zoals bijvoorbeeld OneNote & Planner zijn er ook veel integraties met andere tools mogelijk. Een aantal goede zijn:
- Polly: Met deze app kan je makkelijk een Poll of een Enquête maken in een kanaal
- Trello: Een alternatief voor Planner, zelf in te richten takenbord
- Miro: Samen digitaal brainstormen
Voor wie de eerder genoemde tips niet genoeg zijn, hebben we ook nog een aantal sneltoetsen. Hier de drie meest gebruikte:
- CTRL+E: snel naar de zoekbalk
- CTRL+G: snel naar een team
- CTRL+N: nieuwe chat starten
- Of typ ‘/keys’ in de zoekbalk om alle sneltoetsen te bekijken.
Wil je meer leren over de functionaliteiten of een passende inrichting van MS Teams? Bekijk dan direct onze webinar en ontdek belangrijke basiselementen van MS Teams, zodat je hier zinvol mee aan de slag kan.
Je kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen via info@mixit.nl, het contactformulier of bel naar 010-12345678.
Bedankt voor je aanvraag! Je ontvangt de webinar direct in je inbox.
Heb je de mail onverhoopt niet ontvangen? Controleer dan eerst je spambox. Mocht de mail niet aangekomen zijn, stuur dan een bericht naar info@mixit.nl.
Dit zijn de mensen achter Mixit
Ons team





















