Nu je enige tijd werkt met MS Teams is het belangrijk dat je ook kijkt hoe MS Teams voor jou kan werken. Er zitten namelijk erg veel functionaliteiten verstopt in deze tool die je niet op het eerste gezicht ziet. Om je alvast wat op gang te helpen, hebben we hier een aantal tips voor je op een rij gezet.

Mixit Blog Pro tips voor MS Teams
Overzicht creëren en bewaken

Wanneer je een tijdje werkt met Teams, en het aantal kanalen en groepen waar je in zit begint te groeien, wordt het steeds uitdagender om een goed overzicht van al je taken en gesprekken te bewaren.

1. Berichten opslaan en terugvinden

Als je in (groeps)chats en kanalen gesprekken hebt, kan het terugvinden van gesprekken lastig zijn. Door op de 3 puntjes knop te klikken van een bericht wanneer je er met je muis overheen gaat, kan je dat berichtje opslaan. Je kunt deze weer terugvinden door rechtsboven op je eigen profielfoto te klikken en naar ‘Saved’ te gaan.

2. Planner

Planner is de takentool van Microsoft in Teams. Je kunt hier per kanaal alle taken bijhouden, bespreken en aan iemand toewijzen. Een handige manier om alles wat besproken wordt te documenteren en de voortgang te bewaken. Je kunt een Planner toevoegen door in een Kanaal in de bovenste balk op het ‘+’ icoon te klikken en de Planner app te zoeken en toe te voegen.

3. Activity feed sorteren

Je activiteitenoverzicht (activity feed) bevindt zich in de linkerbalk van het teams venster. Hier worden alle gebeurtenissen verzameld die met jou te maken hebben, en dit kan snel vollopen met ‘likes’ en ‘mentions’. Door op het trechtericoon bovenaan deze lijst te klikken, kan je in deze lijst zoeken. Maar als je daarna nog op de drie puntjes-knop (...) klikt, kan je deze hele lijst gemakkelijk sorteren op het type bericht dat je zoekt.

Videobellen

Videobellen is een belangrijke functie wanneer je op afstand werkt, helemaal wanneer de groep met wie je belt erg groot is. Naast goede werkafspraken en een duidelijke agenda zijn er ook een aantal praktische tips om het zo aangenaam mogelijk te maken.

1. Vastpinnen van een spreker

Tijdens een videogesprek probeert Teams zo slim mogelijk te wisselen van wie er in beeld is, op basis van de microfoonactiviteit. Als je zelf wilt kiezen wie je ziet, kan je door met je rechtermuisknop op een avatar te klikken er voor kiezen om iemand vast te pinnen.

2. Snel muten/un-muten

Als je in een gesprek je microfoon wilt uitzetten, kun je dat doen door op het microfoon icoontje te klikken. Wanneer je dit één keer hebt gedaan, kun je de microfoon middels de spatiebalk eenvoudig aan- en uitzetten. Dit werkt totdat je met je muis een andere functie hebt aangeklikt.

3. Een videomeeting opslaan

Wanneer niet iedereen bij een virtuele vergadering kan zijn, is het soms handig om een opname te maken, zodat je die later kunt delen. Dit kan door tijdens het videogesprek op de drie puntjes te klikken en op ‘start recording’ te klikken.

Overige tips
1 . Status melding instellen

Houd je collega’s op de hoogte van je bereikbaarheid door een statusmelding in te vullen. Klik op je profielfoto rechtsboven en op ‘set status message’. Hier kan je aangeven voor hoelang je wel of niet beschikbaar bent. Ook kan je instellen dat mensen deze tekst zien wanneer ze een berichtje tegen je beginnen te typen.

2. Search/ command-balk

Bovenaan je Teams-venster staat een grote zoekbalk. Maar naast zoeken kan deze nog veel meer. Probeer maar eens uit door ‘/chat’ te typen. Je kunt dan direct een een collega selecteren om een berichtje te sturen, waar je ook binnen Teams bent.

3. Sub-groepen

Je kan sub-groepen maken d.m.v. een Tag binnen een team/kanaal. Deze kan je vervolgens @mentionen. Dit is erg handig voor grote groepen.

4. Mails forwarden

Je kan het mailadres van een kanaal ophalen. Zo kan je makkelijk een mailtje forwarden.

5. Meldingen uitschakelen

Bij Teams op je mobiel heb je de instelling om meldingen uit te zetten buiten kantoortijden. Deze instelling vind je onder ‘Meldingen’ en dan klik je op ‘Stille uren’.

Apps intalleren

Naast de standaard ‘apps’ van Microsoft zoals bijvoorbeeld OneNote & Planner zijn er ook veel integraties met andere tools mogelijk. Een aantal goede zijn:

  • Polly: Met deze app kan je makkelijk een Poll of een Enquête maken in een kanaal
  • Trello: Een alternatief voor Planner, zelf in te richten takenbord
  • Miro: Samen digitaal brainstormen
Sneltoetsen

Voor wie de eerder genoemde tips niet genoeg zijn, hebben we ook nog een aantal sneltoetsen. Hier de drie meest gebruikte:

  • CTRL+E: snel naar de zoekbalk
  • CTRL+G: snel naar een team
  • CTRL+N: nieuwe chat starten
  • Of typ ‘/keys’ in de zoekbalk om alle sneltoetsen te bekijken.
Webinar - Zinvol gebruik maken van MS Teams

Wil je meer leren over de functionaliteiten of een passende inrichting van MS Teams? Bekijk dan direct onze webinar en ontdek belangrijke basiselementen van MS Teams, zodat je hier zinvol mee aan de slag kan.

Je kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen via info@mixit.nl, het contactformulier of bel naar 010-12345678.

Dit zijn de mensen achter Mixit

Ons team

Omar 2x
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital Employee Experience Consultant
Kirsten@2X
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Operations manager
Jennifer 2x
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital Employee Experience Consultant
Pleun 2x
Vaak wordt een nieuwe werkomgeving met enige scepsis ontvangen: mijn uitdaging zit ‘m erin te zorgen dat deze werkplek écht gaat werken voor de medewerker. Mijn lange ervaring in ICT en werplekimplementaties, en een achtergrond in communicatie, verandermanagement en projectleiding zet ik in om de werkplek tot een succes te maken, en daarmee waarde toe te voegen voor de medewerker én de organisatie.
Pleun Luijkx
Digital Employee Experience Consultant
Noraly 2x
Digitale transformatie succesvol en ook nog eens leuk maken, daar word ik enthousiast van! Laten we samen kijken naar hoe we de werkplek inrichten zodat jij en je collega’s er echt blij van worden. Waar ik zelf blij van word is het in leven houden van mijn plantjes en urenlang bijpraten met vrienden op een terras.
Noraly Bovenmars
Digital Employee Experience Consultant
Jeanpierre@2X
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Daphneee 2x
Mensen helpen en geholpen laten voelen daar word ik blij van! Ik ben nieuwsgierig naar wat er speelt bij organisaties en denk graag mee over wat wij daarin kunnen betekenen. Buiten werktijd geniet ik van samen zijn met vrienden, sporten en koken.
Daphne Roorda
Accountmanager
Alissia 2x imageoptim
Ik ben blij wanneer de gebruiker blij is. Hierbij leg ik vooral de nadruk op het onderzoek doen naar de gebruiker en het probleem in kaart te brengen. Daarbij zorg ik ook voor een goede User experience binnen het ontwerp. Buiten werk neem ik graag een duik in het zwembad of geniet ik van een lekker wijntje op een terras.
Alissia Ahrens
User experience designer
Tim 2x
Technologie is gaaf, maar nog mooier als het ook echt wat bijdraagt aan de mens en organisatie. Daarom werk ik met ons team en onze klanten aan de dienstverlening waarbij de mens en organisatie centraal staan in het uitnutten van technologie. Benieuwd geraakt? Ik drink graag een kop goede koffie met je om je meer te vertellen. Naast werk ga ik graag op reis met een camera in mijn hand of geniet ik van een festival.
Tim Swaag
Business development manager
Joost@2X
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Kim@2X
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital Employee Experience Consultant
Erik 2x
Ik ben weleens omschreven als; een analyticus met oog en hart voor de medemens, en ik blijf het een passende omschrijving vinden. Ik combineer een achtergrond in de psychologie met een affiniteit met IT om tot passende oplossingen te komen voor de klant. Wat heb je immers aan een mooi stuk gereedschap dat nooit uit de gereedschapskoffer wordt gehaald? Gebruik me vooral als sparringpartner voor strategie en innovatie vraagstukken. Mijn vrije tijd besteed ik met mijn gezin. Met twee kleine kinderen blijf je zo lekker bezig.
Erik Krois
Digital Employee Experience Consultant
Daan 2x
Technologie belooft dat het ontzettend veel kan, maar daarmee helpt het jou of jouw organisatie niet meteen vooruit. Ik wil jou helpen om niet alleen alles uit technologie te halen, maar te zorgen dat jij er blij van wordt als jij het te gebruikt. Op die manier gaan jij en jouw organisatie er echt op vooruit. Waar ik blij van word? Winnen op een spelletjesavond, sporten in het park en een nieuw record halen tijdens een rondje hardlopen.
Daan de Wolf
Digital Employee Experience Consultant
Maaike 2x
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike van der Noord
Digital Employee Experience Consultant
Arjan@2X
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Segourney@2X
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital Employee Experience Consultant
Tessa@2X
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Peter 2x
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital Employee Experience Consultant
Elisa 2x
Met mijn technische designachtergrond kijk ik zowel analytisch als mensgericht en creatief. Daarbij maak ik gebruik van visuals om complexe problemen en systemen weer te geven, design thinking en storytelling. Ik bloei op wanneer ik verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om te experimenteren in projecten.
Elisa Engelsma
Digital Employee Experience Consultant
Sarah 2x
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital Employee Experience Consultant
Rick 2x
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital Employee Experience Consultant
Amy@2X
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager