We zijn Prosci- gecertificeerd!

Een goede digitale werkplek helpt mensen slimmer te werken en levert organisaties belangrijke resultaten. Als je je werk slimmer kunt doen, kun je het vaak ook snéller doen. De bespaarde tijd kun je gebruiken om een hogere productkwaliteit, tevredener klanten en meer omzet te bereiken. Maar slimmer werken vraagt ook inzet en een gedragsverandering van alle mensen in de organisatie. 

Prosci2

Een nieuwe digitale werkplek introduceren; hoe moeilijk kan het zijn, toch? Je bestelt een softwarepakket (zeg Office 365), IT works their magic, je mailt alle medewerkers dat er een nieuwe digital workplace is en klaar. Of toch niet? Onze ervaring is dat het vaak ingewikkelder is dan je in eerste instantie verwacht. Ook voor ons; en het is nog wel ons dagelijks werk. Daarom hebben we besloten onszelf te laten certificeren als ‘Change practitioner’ door Prosci. Zo kunnen we je nog beter helpen.

Een logische keuze

Nu hoor ik je denken: is certificering nou echt nodig? En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we zelf ook hebben getwijfeld. Is jarenlange ervaring en ‘common sense’ niet voldoende? Na een goede interne discussie over de investering die zo’n certificering met zich meebrengt, was voor ons de meerwaarde helder. ‘Common sense’ wordt ‘common practice’.

Ook Microsoft onderkent de meerwaarde van investeren in change management. Alistair G. Lowe-Norris, Global Director Adoption & Change Management Strategy: "In staat zijn om te gaan met continue verandering, creëert een concurrentievoordeel voor de business en zorgt voor betere bedrijfsresultaten dan voorheen. Als je een serieuze business wilt bouwen, is het logisch om over te gaan naar een wereldwijd erkende methodologie.”

Alistair Lowe-Norris, Global Director Adoption & Change Management Strategy bij Microsoft.
“Als je een serieuze business wilt bouwen, is het logisch om over te gaan naar een wereldwijd erkende methodologie.”
De waarde van certificering

Ten eerste kijken we naar de harde cijfers. Deelnemers aan het onderzoek Best Practices in Change Management - editie 2018 werden gevraagd of zij een certificeringsprogramma zouden aanbevelen aan anderen. Liefst 86% gaf aan certificering voor verandermanagement aan te bevelen. De belangrijkste redenen:

Mensen die hebben deelgenomen aan een certificeringstraject zijn aantoonbaar beter in staat om jouw organisatie snel verder te helpen. Dankzij een gestandaardiseerde benadering wordt het gewenste resultaat sneller bereikt.
Een PROSCI certificering zorgt ervoor dat onze mensen altijd met de meest actuele hulpmiddelen, sjablonen, technieken en methodologieën werken, dankzij een internationaal netwerk van gecertificeerde experts in het veld.
Een traject voor certificering leert je werken met een duidelijke, geformaliseerde methodologie en proces voor verandermanagement. Het biedt ook een gestructureerde manier van denken en verdiept je begrip van de dynamiek van verandering. Er gelden internationale gemeenschappelijke werkwijze, taal en kaders die we onmiddellijk kunnen toepassen.
Certificering verhoogt de professionele geloofwaardigheid van mensen. Er is weinig zo belangrijk in ons vakgebied als vertrouwen in de mensen die moeten zorgen dat al je medewerkers enthousiast worden over hun nieuwe digitale werkplek. Vertrouwen in hun vermogen om jouw verandering te laten slagen, doordat ze belangrijke vaardigheden onder de knie hebben.
No easy way out

De Prosci certificering krijg je niet zomaar. Onze collega’s zijn dagenlang volledig ondergedompeld in de hands-on benadering, tools, best practices en modellen, zodat ze deze middelen onmiddellijk kunnen implementeren. En we zijn trots om te kunnen zeggen dat we de eerste resultaten al voor klanten hebben behaald!

Hieronder delen we de vijf belangrijkste onderwerpen die tijdens de training zijn behandeld:
Veranderplannen: of deze nu al bestaan in je organisatie of nieuw moeten worden gecreëerd, de focus van onze veranderplannen ligt meestal op communicatie, training en het omgaan met weerstand.
Het Prosci ADKAR-model: dit model biedt aandacht aan alle vijf fasen van verandering waar al je medewerkers doorheen gaan.
Methodologie: de stappen uit het Prosci-verandermanagementproces geven ons handvatten om stapsgewijs en heel transparant te werken aan succes.
De competenties: wat zijn de kwaliteiten van een change team of de experts en hoe verhouden deze zich tot het project.
Tools: de middelen om continu analyses te doen van wat er nodig is voor een succesvolle implementatie en om de effectiviteit te meten. Denk aan readiness assessments, impact assessments en andere instrumenten voor stakeholderanalyses.
Mixit = Prosci Certified Change Practitioner!

We hebben gemerkt dat de theorie een mooie aanvulling is op praktijkervaring en een hoop inspiratie geeft voor de aanpak van verandertrajecten bij onze klanten. Bijkomend voordeel is dat het behalen van de certificeringseisen ervoor zorgt dat je echt voldoende tijd besteedt aan het vergroten van je kennis en reflecteren op je eigen werk. Een mooie bonus is natuurlijk de hippe badge als gekwalificeerde Prosci Certified Change Practitioner!

Neem contact met ons op

Meer weten over de certificering?

Kim@2X
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital Employee Experience Consultant
Segourney@2X
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital Employee Experience Consultant