De 6 opkomende features in MS Teams

Met meer dan 500.000 organisaties die ermee werken in 181 landen is Microsoft Teams één van de meest populaire samenwerkingstools voor de digitale werkplek. Wat staat ons in 2019 te wachten qua ontwikkelingen? Lees de 6 opkomende features hieronder!

1. Privé kanalen
2. Microsoft Whiteboard in Teams vergaderingen
3. Data Loss Prevention (DLP) in chat berichten en gesprekken
4. Informatiebarrières
5. Aangepaste achtergronden
6. Live ondertitels
1.
Privé kanalen

Wat is het?

Op de Microsoft UserVoice staat er, met stip, een onderwerp bovenaan de “Must-Have” list: privé kanalen. Na meer dan 18.000 stemmen, weten we meer over dit onderwerp.

Wat kun je ermee?

Je hebt eindelijk de mogelijkheid om binnen specifieke kanalen alleen toegang te geven aan bepaalde personen. Zo kun je gemakkelijk bepalen wie in de kanalen kan werken en communiceren. Dit zorgt ook dat het overzichtelijk blijft – je hebt dus geen ruis van kanalen waar jij niet in werkt. En, o ja, er komt niet per ongeluk iemand een kijkje nemen in een channel vol gevoelige informatie.

2.
Microsoft Whiteboard in Teams vergaderingen

Wat is het?

Ideeën en besluiten bijhouden tijdens een online vergadering kan natuurlijk met OneNote of een app van buiten het Office pakket. Maar dat hoeft niet. Microsoft Whiteboard biedt een uitkomst!

Wat kun je ermee?

Heb je een vergadering of brainstorm sessie met je team en/of externen? Met Microsoft Whiteboard kun je superhandig een whiteboard (digitaal) delen en bewerken tijdens een vergadering.

3.
Data Loss Prevention (DLP) in chat berichten en gesprekken

Wat is het?

Met de DLP functionaliteit (Preventie van gegevensverlies) kun je zorgen dat er niet meer (per ongeluk) gevoelige data lekt. Best actueel.

Wat kun je ermee?

Werken jij en je collega’s met gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens of burgerservicenummers? Uiteraard wil je niet dat deze data gelekt wordt binnen het bedrijf of daarbuiten. Door DLP hoef je je geen zorgen meer of gevoelige informatie gedeeld wordt waar dat eigenlijk niet mag. Je kunt zelf bepalen wat voor informatie geblokkeerd wordt en voor wie.

4.
Informatiebarrières

Wat is het?

De Informatiebarrière functie zorgt ervoor dat je kunt beperken welke medewerkers online met elkaar kunnen communiceren en samenwerken.

Wat kun je ermee?

Uiteraard wil je in Teams zorgen dat iedereen met elkaar zou kunnen samenwerken. Maar sommige organisaties zijn verplicht om juist drempels op te werpen. Denk bijvoorbeeld aan banken. Met deze functionaliteit voorkom je dat houders van bepaalde stukken informatie dit niet met collega’s kunnen delen die eventuele andere belangen hebben. Een soort van Chinese wall dus.

5.
Aangepaste achtergronden

Wat is het?

Heb je vaak videoconferenties binnen Microsoft Teams? Je zal gemerkt hebben dat je achtergrond vervaagt. Dit kan binnenkort anders!

Wat kun je ermee?

Met een aangepaste achtergrond kun je bijvoorbeeld een bedrijfslogo op jouw achtergrond tonen terwijl je een videoconferentie hebt. Hiermee kun je zorgen dat, als je met een grote group mensen aan het bellen bent, iedereen gemakkelijk kan zien van welk bedrijf je bent.

6.
Live ondertitels

Wat is het?

Werk en bel je in een remoerige (werk)omgeving of werk je met verschillende nationaliteiten? Dan kan het zijn dat je tijdens een videoconferentie niet iedereen goed kan verstaan. Om deze reden komen er live ondertitels beschikbaar.

Wat kun je ermee?

Laat ik voorop stellen dat je er voorlopig alleen wat aan hebt als je werkt in een internationale omgeving waar Engels de voertaal is (want uiteraard is dat de eerste taal die ze hebben gelanceerd).

Webinar - Zinvol gebruik maken van MS Teams

Wil je meer leren over de functionaliteiten of een passende inrichting van MS Teams? Bekijk dan direct onze webinar en ontdek belangrijke basiselementen van MS Teams, zodat je hier zinvol mee aan de slag kan.

Je kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen via info@mixit.nl, het contactformulier of bel naar 010-12345678.

We willen je graag op de hoogte houden van gerelateerde informatie.

Geef je ons toestemming om je per e-mail op de hoogte te houden?

Heb je vragen?
Neem gerust contact op!
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant