Korte brainstormsessies op afstand

Een korte brainstorm kan in korte tijd tot innoverende ideeën leiden. Er zijn veel digitale tools om deze soort brainstorm digitaal vast te leggen, maar ook digitaal plannen, faciliteren en coördineren blijft lastig. Alleen het gebruik van Miro of Mural leidt vaak niet tot het gewenste resultaat, daarom hieronder een aantal tips & tricks over de korte gezamenlijke brainstorm.

Planning

Een strakke planning is altijd belangrijk bij een brainstorm en daarom des te belangrijker bij een digitale brainstorm. Deel planning ook met deelnemers, dat iedereen weet wat ze kunnen verwachten. Helaas kan digitaal brainstormen ook voor vertraging zorgen, dus plan ook een opstart buffer in.

Extra tips voordat je begint!
 • Een sessie gaat het best met maximaal 8 deelnemers
 • 30% procent ‘praat-tijd’ en minimaal 70 procent ‘doe-tijd’
Voor de sessie
 • Maak een account aan voor je brainstorm tool
 • Bereid een template in de brainstorm tool voor aan de hand van je eigen planning
 • Plan een digitale vergadering in
 • Maak een gedetailleerde planning van de sessie in bijvoorbeeld Excel
Na afloop van de sessie
 • In de brainstorm tool kun je ideeën direct clusteren. Doe dit idealiter ook samen met een collega met een digitale vergadering naast de brainstorm tool
 • Geef aan de deelnemers terug wat je eruit hebt gehaald en waar je nu mee verder gaat
Tijdens de sessie

Deelnemers zijn op de hoogte van de brainstorm en het onderwerp en de tooling is ingericht. Je bent nu klaar voor de sessie zelf. Zorg ervoor dat je tijd neemt om uitleg te geven over de tooling en het oplossen van problemen met geluid en beeld. Zoals bij iedere brainstormsessie is het belangrijk om een gedetailleerde planning te hebben en deze te timeboxen. Deel deze met de deelnemers en houd deze als facilitator ten alle tijden open in bijvoorbeeld een Excel sheet.

 1. Inloop: Tooling op orde
 2. Regels uitleggen
 3. Testen en de creativiteit aanzetten: Splits de deelnemers in twee teams. Het doel is om met je team zoveel mogelijk ideeën op te schrijven voor de vraag: Hoe krijgen we … (HKJ)
 4. Aan de slag
  1. Uitleg vraagstelling
  2. Silent brainstorm
  3. Energizer
  4. 5 min. HKJ’s
  5. 5 min. 5 thinking heads
  6. Energizer
  7. Dot voting
 5. Samenvatting van de sessie
Eerste hulp bij thuiswerken

Mixit wil helpen om in deze periode productief te blijven, daarom delen we graag onze kennis over slim thuis samenwerken. Neem gerust contact op via info@mixit.nl of bel naar 010-12345678.

Daarnaast zijn onze Thuiswerkcoaches beschikbaar voor een gratis eerste consult. Kies hieronder een moment voor een virtueel bakje koffie of een iets langer gesprek.

Ons team
Dit zijn de mensen achter Mixit
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Mark Opschoor
Ik kijk graag met een innovatieve en ondernemende bril naar de mensen binnen een organisatie. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij beter en met meer plezier kan werken?! Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik ben dan bezig met familie, sport en spel!
Mark Opschoor
Digital workplace consultant
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Projectmanager
Maaike Van Der Noord
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike Van Der Noord
Digital workplace consultant
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant
Rick de Vries
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital workplace consultant
Carlijn Cuijpers
Ik wil graag mijn kennis van innovatie en ontwerp inzetten om het dagelijks leven een stukje makkelijker en leuker te maken. Naast werk ben ik in het dagelijks leven ook graag bezig met sport, muziek, reizen en koffie drinken.
Carlijn Cuijpers
Digital workplace consultant
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Suze Krijnen
Slim samenwerken met digitale tools: ik heb nooit anders gedaan en gun het iedereen. Ik help je graag door zaken tot in de puntjes uit te zoeken en steeds verbeterkansen te signaleren. In mijn vrije tijd vind je mij in de dans- of pilatesstudio of kijk ik een science fiction film.
Suze Krijnen
Digital workplace consultant
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Corine Ahlrichs
Ooit ben ik op de vingers getikt: "Je hebt te veel aandacht voor de gebruiker." Nu is aandacht geven mijn werk geworden. Ik leef me in, werk graag samen en wil nog beter worden in wat ik doe. Net als dat ik na 27 hockeyseizoenen na de wedstrijd mijn doelpunten tel, maar ook bedenk wat ik kan perfectioneren.
Corine Ahlrichs
Succesmanager
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
Projectmanager