Hybride werken

Met de zomervakantie zo goed als achter de rug en de mogelijke corona maatregelen voor dit najaar staan veel organisaties voor een keuze. ‘Hoe gaan we de komende jaren om met de situatie van hybride werken?’

ESL0081

Hybride werken wordt de standaard voor veel organisaties. Met mobiele devices en cloud diensten ligt er een technologische basis waarmee organisaties hybride werken snel mogelijk maken. Maar hier ligt ook een grote valkuil. Veel organisaties die snel technologie uitrollen vergeten goede standaarden in te richten voor werkafspraken, adoptie en het meten van succes. Hybride werken vormt namelijk een grote verandering. Niet alleen op technisch vlak, maar vooral ook op gebied van de medewerker en organisatie.

Binnen Mixit geloven wij dat hybride werken alleen succesvol gaat zijn als mens, organisatie en technologie in balans zijn. In dit blog delen we voorbeelden waar je over na moet denken als je hybride wilt gaan werken.

Data gedreven werken

Hybride werken is geen doel op zich maar een middel om het doel te bereiken. Veel organisaties hebben de technologie voor hybride werken omarmt als een noodoplossing voor het thuis kunnen werken in coronatijd. Nu dat hybride werken een standaard wordt binnen organisaties, moet je als organisatie na gaan denken over of en hoe hybride werken bijdraagt aan je organisatiedoelstellingen. Dit is het perfecte moment voor jouw organisatie om doelstellingen en meetbare KPI’s te bepalen en data gedreven te gaan werken. Denk aan het meten van productiviteit, medewerker tevredenheid en adoptie van technologie. Aan de hand van deze data bepaal je de vervolgstappen in de ontwikkeling van hybride werken.

Een werkplek op maat

Iedere medewerker heeft behoefte aan een persoonlijk passende digitale werkplek om goed hybride te kunnen werken. Een ‘one size fits all’ benadering is meestal niet succesvol. Denk goed na over de verschillende doelgroepen in je organisatie. Wat voor werk voeren ze uit en hoe ondersteun je deze doelgroepen zo goed mogelijk in hun werk? Een frontline medewerker zal heel andere behoeften hebben qua device en applicatie dan een kantoormedewerker. Hoe raken veranderingen van hybride werken deze doelgroepen en welke behoeften ontstaan er? Breng deze doelgroepen en hun behoeften in kaart en bepaal de kansen en knelpunten. Deze input vormt een belangrijke basis voor een succesvol hybride werkplek op maat.

U0 A1159 slider
Werken vanuit thema's

De meeste medewerkers staan niet direct te springen om verandering. Verandering vraagt namelijk aanpassing. Wanneer we communiceren over verandering naar medewerkers in de vorm van technologie dan worden daar de meeste medewerkers niet enthousiast van. Een medewerker wordt niet per definitie blij van Microsoft Teams of een nieuwe laptop. Het is anders als we hybride werken opknippen in behapbare thema’s die aansluiten herkenbare dagelijkse activiteiten.

Communiceren naar medewerkers over ‘slimmer en gemakkelijk digitaal samenwerken’ klinkt anders dan communiceren over ‘uitrollen van Microsoft Teams’. Medewerkers willen begrijpen ‘what’s in it for me’ voordat ze tijd steken in het omarmen van verandering. Daarnaast zijn te veel grote veranderingen in één keer niet aan te raden. Veel organisaties kiezen er bijvoorbeeld voor om het hele Microsoft 365 platform volledig aan te bieden. Een veel beter idee is om op basis van ‘hybride werken thema’s’ te kiezen welke apps aangeboden moeten worden per doelgroep. Dit maakt de adoptie behapbaar voor iedere medewerker.

Aan de slag met hybride werken

Omdat veel organisaties hun hybride werken strategie voor de komende jaren aan het bepalen zijn, gaan we jullie vanuit Mixit meenemen in verschillende thema’s rondom hybride werken. Denk daarbij aan persoonlijke productiviteit en wellness, digitaal samenwerken, verbinden en communiceren met medewerkers en document management. Elke maand kiezen we een ander thema die wij behandelen in onze nieuwsbrieven, blogs en webinars. We delen best practices, klant cases en nodigen jullie uit voor hybride werken events van Mixit en partners. Hiermee hopen we jullie te inspireren met onze aanpak en alles wat wij de afgelopen maanden geleerd hebben.

Wil je meer weten over hybride werken? Neem dan contact op met Tim Swaag.

Het team

Tim 2x
Technologie is gaaf, maar nog mooier als het ook echt wat bijdraagt aan de mens en organisatie. Daarom werk ik met ons team en onze klanten aan de dienstverlening waarbij de mens en organisatie centraal staan in het uitnutten van technologie. Benieuwd geraakt? Ik drink graag een kop goede koffie met je om je meer te vertellen. Naast werk ga ik graag op reis met een camera in mijn hand of geniet ik van een festival.
Tim Swaag
Business development manager
Arjan@2X
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Kirsten@2X
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Operations manager
Daan 2x
Technologie belooft dat het ontzettend veel kan, maar daarmee helpt het jou of jouw organisatie niet meteen vooruit. Ik wil jou helpen om niet alleen alles uit technologie te halen, maar te zorgen dat jij er blij van wordt als jij het te gebruikt. Op die manier gaan jij en jouw organisatie er echt op vooruit. Waar ik blij van word? Winnen op een spelletjesavond, sporten in het park en een nieuw record halen tijdens een rondje hardlopen.
Daan de Wolf
Digital Employee Experience Consultant
Kim@2X
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital Employee Experience Consultant
Jennifer 2x
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital Employee Experience Consultant
Elisa 2x
Met mijn technische designachtergrond kijk ik zowel analytisch als mensgericht en creatief. Daarbij maak ik gebruik van visuals om complexe problemen en systemen weer te geven, design thinking en storytelling. Ik bloei op wanneer ik verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om te experimenteren in projecten.
Elisa Engelsma
Digital Employee Experience Consultant
Jeanpierre@2X
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Rick 2x
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital Employee Experience Consultant
Joost@2X
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Noraly 2x
Digitale transformatie succesvol en ook nog eens leuk maken, daar word ik enthousiast van! Laten we samen kijken naar hoe we de werkplek inrichten zodat jij en je collega’s er echt blij van worden. Waar ik zelf blij van word is het in leven houden van mijn plantjes en urenlang bijpraten met vrienden op een terras.
Noraly Bovenmars
Digital Employee Experience Consultant
Daphneee 2x
Mensen helpen en geholpen laten voelen daar word ik blij van! Ik ben nieuwsgierig naar wat er speelt bij organisaties en denk graag mee over wat wij daarin kunnen betekenen. Buiten werktijd geniet ik van samen zijn met vrienden, sporten en koken.
Daphne Roorda
Accountmanager
Peter 2x
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital Employee Experience Consultant
Alissia 2x imageoptim
Ik ben blij wanneer de gebruiker blij is. Hierbij leg ik vooral de nadruk op het onderzoek doen naar de gebruiker en het probleem in kaart te brengen. Daarbij zorg ik ook voor een goede User experience binnen het ontwerp. Buiten werk neem ik graag een duik in het zwembad of geniet ik van een lekker wijntje op een terras.
Alissia Ahrens
User experience designer
Segourney@2X
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital Employee Experience Consultant
Amy@2X
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Tessa@2X
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Maaike 2x
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike van der Noord
Digital Employee Experience Consultant
Omar 2x
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital Employee Experience Consultant
Sarah 2x
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital Employee Experience Consultant
Erik 2x
Ik ben weleens omschreven als; een analyticus met oog en hart voor de medemens, en ik blijf het een passende omschrijving vinden. Ik combineer een achtergrond in de psychologie met een affiniteit met IT om tot passende oplossingen te komen voor de klant. Wat heb je immers aan een mooi stuk gereedschap dat nooit uit de gereedschapskoffer wordt gehaald? Gebruik me vooral als sparringpartner voor strategie en innovatie vraagstukken. Mijn vrije tijd besteed ik met mijn gezin. Met twee kleine kinderen blijf je zo lekker bezig.
Erik Krois
Digital Employee Experience Consultant
Pleun 2x
Vaak wordt een nieuwe werkomgeving met enige scepsis ontvangen: mijn uitdaging zit ‘m erin te zorgen dat deze werkplek écht gaat werken voor de medewerker. Mijn lange ervaring in ICT en werplekimplementaties, en een achtergrond in communicatie, verandermanagement en projectleiding zet ik in om de werkplek tot een succes te maken, en daarmee waarde toe te voegen voor de medewerker én de organisatie.
Pleun Luijkx
Digital Employee Experience Consultant