Een werkweek uit het leven van Tessa

Benieuwd wat wij precies doen bij Mixit? Iedere maand geeft een medewerker een inkijkje in zijn leven.

Lr Mixit APH 9255
HR Manager bij Mixit

Ik ben Tessa van der Linden, inmiddels werk ik alweer bijna 4 jaar bij Mixit. Begonnen als “manusje van alles” maar inmiddels gefocused op HR. Iets waar ik ingerold ben door de groei binnen Mixit. Super leuk om deze kans te krijgen en op een leuke manier veel van het HR vak te leren.

Maandag

08.00 - Ik begin elke ochtend met mijn Teams bijwerken en mijn mail. Vandaag is dat wat meer dan op de andere door de weekse dagen omdat ik vrijdag vrij was. In mijn werk zitten heel veel ad hoc taken en ook vaak kleine verzoeken van collega’s. De vragen die de afgelopen dagen in Teams binnen gekomen zijn probeer ik meteen weg te werken. Zo heeft een collega zich bijvoorbeeld ziek gemeld dus die verwerk ik direct in het systeem.

Daarna kijk ik altijd met mijn collega Mark naar alle uren die vorige week ingevoerd zijn door alle collega’s. We streven ernaar om de uren uit de planning overeen te laten komen met de uren die geschreven worden. Zo weten wij het beste waar we aan toe zijn en hoe we ervoor staan.

09.00 - Elke dag starten we met een stand-up. Heel Mixit belt dan in via Teams om met elkaar de dag te starten. Sinds de Corona crisis beginnen wij zo onze dagen. Ene keer gaat het alleen maar over wat we allemaal meegemaakt hebben in het weekend. De andere keer wat serieuzer en bespreken we lopende projecten.

09.30 - De stand-up wordt gevolgd door het operatie overleg. Dit is elke maandagochtend met een team van in totaal 4 collega’s. Hier bespreken wij onder andere de lopende projecten, de gemaakte uren en de pipeline. Ook worden er zaken rondom HR besproken, bijvoorbeeld de sollicitatiegesprekken van de week ervoor.

Zo, dan nu even een kopje thee…

Een keer per maand geef ik alle wijzigingen door aan onze salarisadministratie, ook dat stond deze ochtend op mijn planning.

14.00 - In de middag heb ik nieuwe projecten aangemaakt in het systeem, dit moet altijd zo snel mogelijk gebeuren nadat een project akkoord is bevonden. De reden hiervoor is dat collega’s dan hun uren kunnen schrijven en dat de facturen klaargezet worden.

Ook heb ik mij voor het eerst verdiept in Sharepoint… We hebben ons Personeelshandboek nu ergens gepubliceerd maar dit moet overgezet worden naar Sharepoint. Mijn collega Suze is daar helemaal in thuis en heeft een beginnetje voor mij gemaakt, nu de komende dagen content vullen. Hiermee leer ik Sharepoint kennen en kan ik weer eens goed door alle pagina’s van het Personeelshandboek “bladeren”, twee vliegen in één klap!

Verder heb ik de sollicitanten een terugkoppeling gegeven en nog een aantal ad hoc taken opgepakt. Aan het einde van de dag nog even checken wat er morgen allemaal in mijn agenda staat en dan zit de eerste werkdag van de week er weer op.

Microsoft Teams image 3

Dinsdag ochtend

09.00 - Vandaag werk ik een dagje op kantoor. In verband met de huidige maatregelen zijn er eigenlijk bijna nooit collega’s op kantoor alleen als het noodzakelijk is. Ik heb afgesproken met Sylvana, zij doet voor ons de administratie. Ik heb haar al lang niet meer gezien en we gaan vandaag de cijfers van afgelopen maand doornemen.

Ook staat er vandaag een leuk uitzoek klusje op mijn to do lijst. Ik heb de facturen van een klant helemaal doorgelopen omdat er iets niet klopte met de betalingen. Best een aardige klus omdat het gaat om facturen van de afgelopen 6 maanden. Maar als het dan allemaal weer duidelijk is ben ik blij als ik de taak kan afstrepen.

Lr Mixit APH 9255

Dinsdag middag

12.00 - Tussen de middag een broodje gaan halen. Vroeger aten wij met het hele team, was altijd enorm gezellig. Helaas kan dat nu even niet meer.

14.00 - Ik heb een interne meeting gehad over de migratie van Google Drive naar Sharepoint. We hebben gekeken naar een aantal algemene mappen en een plan gemaakt over het opschonen hiervan. Veel van de documenten hoeft wellicht niet gemigreerd te worden en dit is een mooi moment om de oude en niet relevante documenten te verwijderen.

Verder ben ik weer pagina’s gaan vullen in Sharepoint, is nog een heel werkje, maar nu al benieuwd naar het resultaat!

Woensdag

Vandaag was mijn parttime dag. Deze dag staat altijd in het teken van thuis opruimen en quality time met mijn kinderen. In de ochtend eerst mijn oudste dochter naar school brengen en wat boodschappen doen. Vanmorgen kwam mijn collega Kirsten op visite. Zij is met zwangerschapsverlof dus was erg leuk haar weer even te zien. Op woensdagmiddag zit ik altijd in het zwembad, mijn dochter heeft dan zwemles. En ‘s avonds ga ik zelf altijd lekker sporten!

Microsoft Teams image 4
Donderdag

08.00 - Vanmorgen weer een hoop bijgewerkt omdat er toch altijd best veel binnenkomt op een dag als ik er niet ben. Ook is er een getekende opdrachtbevestiging bij mij binnengekomen en dat houdt in dat ik weer een project aan moet maken.

09.30 - Na de stand-up heb ik twee HR gesprekken gehad met mijn nieuwe collega’s Jennifer en Sarah. De eerste vier weken dat er bij ons mensen starten heb ik wekelijks een gesprek met hen. Even kijken hoe alles gaat en of er vragen zijn. En ik vind het altijd leuk om te horen of zij hun draai een beetje kunnen vinden.

Ook heb ik een leuk cadeautje besteld voor een collega die volgende week jarig is en iemand een kaartje gestuurd.

13.30 - In de middag kreeg ik een telefoontje van mijn collega Mark dat zijn laptop niet meer laadt. Hij heeft verschillende opladers geprobeerd maar niks werkt. Dus in mijn account van Coolblue de factuur opgezocht en een retourmelding gemaakt.

Met al dit soort kleine taken vliegt de dag voorbij. Vanmiddag nog een paar uurtjes tijd vrij gemaakt om aan het mobiliteitsplan te gaan werken. Dit staat op mijn to-do lijst voor dit kwartaal, samen met de andere secundaire arbeidsvoorwaarden die ik een keer goed moet lopen.

Vrijdag

Ook op vrijdag ben ik altijd vrij, behalve op de dagen dat er een Power to Execute is. Op die dag komen we met het hele team bij elkaar om aan diverse zaken te werken. Dit soort leuke, leerzame dagen wil ik natuurlijk niet missen. Maar voor mij is het deze week nu al lekker weekend!

Kom meer te weten over Mixit
De mensen achter Mixit
Ons team
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant
Sarah Kraanen
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital workplace consultant
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Operations manager
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Tim Swaag
Technologie is gaaf, maar nog mooier als het ook echt wat bijdraagt aan de mens en organisatie. Daarom werk ik met ons team en onze klanten aan de dienstverlening waarbij de mens en organisatie centraal staan in het uitnutten van technologie. Benieuwd geraakt? Ik drink graag een kop goede koffie met je om je meer te vertellen. Naast werk ga ik graag op reis met een camera in mijn hand of geniet ik van een festival.
Tim Swaag
Business development manager
Jennifer Bijkerk
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital workplace consultant
Jennifer Vlieland
In een steeds meer digitaliserende wereld lijken we de menselijke rol vaak uit het oog te verliezen. Ook op de werkplek. Ik verdiep mij juist graag in de mens, de medewerker, om samen tot digitale oplossingen te kunnen komen die aansluiten bij de behoeften. Oplossingen die je ondersteunen in je dagelijkse werkzaamheden en waar je echt wat aan hebt. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op het voetbalveld en maak ik graag een lange wandeling.
Jennifer Vlieland
Digital workplace consultant
Maaike van der Noord
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike van der Noord
Digital workplace consultant
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Pleun Luijkx
Vaak wordt een nieuwe werkomgeving met enige scepsis ontvangen: mijn uitdaging zit ‘m erin te zorgen dat deze werkplek écht gaat werken voor de medewerker. Mijn lange ervaring in ICT en werplekimplementaties, en een achtergrond in communicatie, verandermanagement en projectleiding zet ik in om de werkplek tot een succes te maken, en daarmee waarde toe te voegen voor de medewerker én de organisatie.
Pleun Luijkx
Digital workplace consultant
Mark Opschoor
Ik kijk graag met een innovatieve en ondernemende bril naar de mensen binnen een organisatie. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij beter en met meer plezier kan werken?! Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik ben dan bezig met familie, sport en spel!
Mark Opschoor
Digital workplace consultant
Elisa Engelsma
Met mijn technische designachtergrond kijk ik zowel analytisch als mensgericht en creatief. Daarbij maak ik gebruik van visuals om complexe problemen en systemen weer te geven, design thinking en storytelling. Ik bloei op wanneer ik verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om te experimenteren in projecten.
Elisa Engelsma
Digital workplace consultant
Daan de Wolf
Technologie belooft dat het ontzettend veel kan, maar daarmee helpt het jou of jouw organisatie niet meteen vooruit. Ik wil jou helpen om niet alleen alles uit technologie te halen, maar te zorgen dat jij er blij van wordt als jij het te gebruikt. Op die manier gaan jij en jouw organisatie er echt op vooruit. Waar ik blij van word? Winnen op een spelletjesavond, sporten in het park en een nieuw record halen tijdens een rondje hardlopen.
Daan de Wolf
Digital workplace consultant
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Rick de Vries
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital workplace consultant
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant
Noraly Bovenmars
Digitale transformatie succesvol en ook nog eens leuk maken, daar word ik enthousiast van! Laten we samen kijken naar hoe we de werkplek inrichten zodat jij en je collega’s er echt blij van worden. Waar ik zelf blij van word is het in leven houden van mijn plantjes en urenlang bijpraten met vrienden op een terras.
Noraly Bovenmars
Digital workplace consultant
Omar van der Heijden
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital workplace consultant