Een werkweek uit het leven van Maaike

Benieuwd wat wij precies doen bij Mixit? Iedere maand geeft een medewerker een inkijkje in zijn leven.

Lr Mixit Aph 9636
Digital workplace consultant bij Mixit

Ik ben Maaike van der Noord, ondertussen werk ik bijna een jaar bij Mixit als Digital Workplace Consultant.

Maandag

Kantoordag

08.15 - Verwarrend/ verfrissend/ vertrouwd stap ik om kwart over acht samen met mijn zoon de deur uit. Vandaag ging ik maar weer eens naar kantoor. Ik had afgesproken met de stagiair die ik begeleid dat we de komende tijd iedere maandag samen op kantoor gaan zitten.

Je aanwezigheid op kantoor moeten we tegenwoordig plannen omdat de bezetting erg laag moet blijven.

9:00 - Ah... de dagstart was al begonnen via Teams en ik liep nog in de parkeergarage. Gelukkig kan je deze ook prima volgen zonder je geluid aan te zetten. Ik heb ze uiteraard wel laten meegenieten van mijn prachtige uitzichten.

10:00 - Ik had een brainstorm met een klant over de toekomst van hun afdeling communicatie. Welke mogelijkheden er zijn om deze afdeling toekomstbestendig in te richten, wat dit betekent voor je organisatie en aan welke stappen je kan denken om hier te komen.

11:00 - Groot voordeel van op kantoor werken is de fijne barista beneden.

13:00 - In de middag uitgebreid met mijn stagiaire bijgepraat, ze moet deze week een stageverslag inleveren en aan mij de schone taak om een evaluatieformulier voor school in te vullen. Dat was wel even werk maar leuk om te doen want ze is een geweldige stagiaire. Zo eentje die zelfstandig en verantwoordelijk is maar het wel aangeeft wanneer ze hulp nodig heeft. (oh en ze zoekt voor volgend jaar nog een toffe afstudeerstage, ze studeert Communicatie. Mail me maar maaike@mixit.nl )

15:00 - ’s middags hadden we een meeting over de leads die we hebben opgedaan naar aanleiding van het Digital Workplace Event waarvan Mixit een van de partners was. We hebben veel interessante mensen en organisaties gesproken en er moest overlegd worden wie wat verder ging oppakken.

Dinsdag

8:30 Ik begin de werkdagen thuis het liefs met een Mental-Health-Walk even naar buiten voor ik weer de hele dag achter een bureau zit. Wanneer dat niet lukt (omdat het bijvoorbeeld keihard regent) stap ik nog even op onze roeimachine. Zo’n typische Corona aankoop.

9:00 Deze week staan er ook een aantal interviews ingepland om het prototype van een intranet te testen. We gaan bij Mixit het liefst zo snel mogelijk in gesprek met de eindgebruiker omdat zij ons het beste kunnen vertellen wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Wat alleen maar weer bijdraagt aan een beter resultaat voor de organisatie. Tegenwoordig doen we deze gesprekken via Teams en stiekem werkt dit best heel goed, iets wat we er misschien wel in gaan houden.

12:00 Helaas zat er ook een interview precies in mijn lunchpauze gepland, dit zorgde toch voor iets te weinig boterhammen en iets teveel pepernoten in mijn buik. Ooooops, gelukig had ik vandaag gewandeld.

13:00 Vandaag mij verdiept in het jaarplan voor een klant voor 2021. Het is altijd weer een mooie puzzel om vanuit wensen/deliverables terug te rekenen naar activiteiten, uren en planning en te kijken waar er nog ruimte is voor uitblinkers.

IMG 5332
Woensdag
IMG 7303

Een heerlijke break in de week, dit is mijn vrije dag. Ik wilde dit jaar weer eens wat nieuws leren in het kader van verantwoord consumeren en ben op naailes gegaan. Iedere woensdag ochtend zit ik nu bij Annie en leer ik locken, zomen, patronen lezen en nog veel meer. Zodat ik ook als goede Change Manager straks door mijn eigen kledingkast kan gaan.

’s Middags nog even naar de markt geweest en lunchen we altijd uitgebreid samen. Mijn man is deze dag namelijk ook vrij en mijn zoon is lekker vroeg klaar met school.

Verder wordt de woensdag vaak zo’n typische regeldag waarop je je hond naar de kapper brengt, de afspraak bij de oogarts regelt voor je kind, je de ouderavond inplant en je jezelf ’s avonds trakteert op een lekkere chianti bij het eten.

IMG 8916

Donderdag

Vandaag weer verder gewerkt aan jaarplannen tussen de project-overleggen door. Het is echt zo’n moment in het jaar om samen met klanten vooruit te kijken en mee te denken. Ik eindig mijn dag met een lange lijst uit te zoeken en uit te werken punten. Gelukkig is het morgen vrijdag, uitwerkdag.

Vrijdag

9:00 - De dag begon met het bedrijfsbezoek vanuit de Hogeschool Rotterdam om te horen hoe de stage verliep. Leuk om te merken met wat voor andere blik zo’n begeleider naar de stage kijkt.

10:00 - Ook nog even bijgepraat met collega Kirsten, zij is net weer terug van zwangerschapsverlof en nam de tijd om met iedereen even bij te praten.

De rest van de dag de tijd genomen om de lange lijst van donderdag in te plannen/ uit te zetten en een verslag te gaan schrijven van de output van alle interviews.

Oh en natuurlijk nog even mijn stukje getypt over de week van… nu nog even knallen en dan het weekend in. Maar dat stukje van de week hou ik voor mijzelf.

Kom meer te weten over Mixit

De mensen achter Mixit

Ons team

Tessa@2X
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Daan 2x
Technologie belooft dat het ontzettend veel kan, maar daarmee helpt het jou of jouw organisatie niet meteen vooruit. Ik wil jou helpen om niet alleen alles uit technologie te halen, maar te zorgen dat jij er blij van wordt als jij het te gebruikt. Op die manier gaan jij en jouw organisatie er echt op vooruit. Waar ik blij van word? Winnen op een spelletjesavond, sporten in het park en een nieuw record halen tijdens een rondje hardlopen.
Daan de Wolf
Digital Employee Experience Consultant
Alissia 2x imageoptim
Ik ben blij wanneer de gebruiker blij is. Hierbij leg ik vooral de nadruk op het onderzoek doen naar de gebruiker en het probleem in kaart te brengen. Daarbij zorg ik ook voor een goede User experience binnen het ontwerp. Buiten werk neem ik graag een duik in het zwembad of geniet ik van een lekker wijntje op een terras.
Alissia Ahrens
User experience designer
Segourney@2X
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital Employee Experience Consultant
Sarah 2x
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital Employee Experience Consultant
Daphneee 2x
Mensen helpen en geholpen laten voelen daar word ik blij van! Ik ben nieuwsgierig naar wat er speelt bij organisaties en denk graag mee over wat wij daarin kunnen betekenen. Buiten werktijd geniet ik van samen zijn met vrienden, sporten en koken.
Daphne Roorda
Accountmanager
Amy@2X
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Noraly 2x
Digitale transformatie succesvol en ook nog eens leuk maken, daar word ik enthousiast van! Laten we samen kijken naar hoe we de werkplek inrichten zodat jij en je collega’s er echt blij van worden. Waar ik zelf blij van word is het in leven houden van mijn plantjes en urenlang bijpraten met vrienden op een terras.
Noraly Bovenmars
Digital Employee Experience Consultant
Kim@2X
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital Employee Experience Consultant
Omar 2x
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital Employee Experience Consultant
Jennifer 2x
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital Employee Experience Consultant
Kirsten@2X
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Operations manager
Erik 2x
Ik ben weleens omschreven als; een analyticus met oog en hart voor de medemens, en ik blijf het een passende omschrijving vinden. Ik combineer een achtergrond in de psychologie met een affiniteit met IT om tot passende oplossingen te komen voor de klant. Wat heb je immers aan een mooi stuk gereedschap dat nooit uit de gereedschapskoffer wordt gehaald? Gebruik me vooral als sparringpartner voor strategie en innovatie vraagstukken. Mijn vrije tijd besteed ik met mijn gezin. Met twee kleine kinderen blijf je zo lekker bezig.
Erik Krois
Digital Employee Experience Consultant
Rick 2x
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital Employee Experience Consultant
Arjan@2X
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Maaike 2x
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike van der Noord
Digital Employee Experience Consultant
Pleun 2x
Vaak wordt een nieuwe werkomgeving met enige scepsis ontvangen: mijn uitdaging zit ‘m erin te zorgen dat deze werkplek écht gaat werken voor de medewerker. Mijn lange ervaring in ICT en werplekimplementaties, en een achtergrond in communicatie, verandermanagement en projectleiding zet ik in om de werkplek tot een succes te maken, en daarmee waarde toe te voegen voor de medewerker én de organisatie.
Pleun Luijkx
Digital Employee Experience Consultant
Joost@2X
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Elisa 2x
Met mijn technische designachtergrond kijk ik zowel analytisch als mensgericht en creatief. Daarbij maak ik gebruik van visuals om complexe problemen en systemen weer te geven, design thinking en storytelling. Ik bloei op wanneer ik verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om te experimenteren in projecten.
Elisa Engelsma
Digital Employee Experience Consultant
Jeanpierre@2X
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Tim 2x
Technologie is gaaf, maar nog mooier als het ook echt wat bijdraagt aan de mens en organisatie. Daarom werk ik met ons team en onze klanten aan de dienstverlening waarbij de mens en organisatie centraal staan in het uitnutten van technologie. Benieuwd geraakt? Ik drink graag een kop goede koffie met je om je meer te vertellen. Naast werk ga ik graag op reis met een camera in mijn hand of geniet ik van een festival.
Tim Swaag
Business development manager
Peter 2x
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital Employee Experience Consultant