Een werkweek uit het leven van Elisa

Benieuwd wat wij precies doen bij Mixit? Iedere maand geeft een medewerker een inkijkje in zijn leven.

Werkweek natashja
Junior Digital Workplace Consultant

Inmiddels ben ik met veel plezier drie maanden werkzaam als digital workplace consultant bij Mixit. Voordat ik bij Mixit kwam te werken heb ik Strategic product Design aan de TU Delft gestudeerd. Mixit geeft mij de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen als ontwerper, hierover zal ik later meer vertellen.

Bij Mixit houd ik mij momenteel voornamelijk bezig met het maken van adoptiemiddelen, meten of KPI’s van een project worden behaald en het onderzoek in de begrijpen fase van de Mixit Way Of Working. Door de omstandigheden van de corona pandemie werk ik thuis. Alle contacten die ik heb gaan digitaal, zoals ook goed past bij een digital workplace consultant.

Maandag

Deze maandag was tweede pinksterdag dus ik heb heerlijk genoten van mijn vrije dag.

Dinsdag

Ochtend
Deze week begint op de dinsdag met een dagstart. Iedere dag hebben we standaard een dagstart om 9:00. Dit is ideaal om alle Mixiters bij elkaar te zien. We praten over zakelijke dingen maar ook over hoe ieders weekend was.

Na de dagstart ga ik verder met een project waar ik met vier andere collega’s aan werk. Bij de klant faciliteren wij de uitrol van MS Teams in de organisatie. Hiervoor hebben wij een adoptieplan ontworpen. Ik maak samen met mijn collega’s de middelen die nodig zijn voor dit adoptieplan. Vandaag ga ik de laatste aanpassingen doen aan de middelen en dan kunnen deze gebruikt worden voor het project. Vandaag is het enorm lekker weer dus in de lunch ga ik even lekker buiten van het zonnetje genieten.

Microsoft Teams image 24

Middag
Vandaag spring ik ook bij op een ander project. Voor deze klant moeten er een aantal adoptiemiddelen worden gevisualiseerd. Ik pas onder andere een filmpje aan, een praatplaat en wat andere documenten. Erg fijn dat ik met mijn design achtergrond waarde kan toevoegen aan dit team.

Woensdag

Ochtend
Vandaag staat in het teken van meten bij een klant. Aan de hand van gegevens monitoren we in hoeverre de KPI’s die zijn opgesteld voor dit project worden behaald. Ik presenteer de gegevens wekelijks aan de klant. Waar nodig sturen we het project bij.

Microsoft Teams image 23

Middag
Deze week werk ik hard aan een opzet voor een dashboard in PowerBI. Ik heb afgelopen week een meeting gehad met een PowerBI expert. Samen hebben wij besproken wat er allemaal mogelijk is in PowerBI. Deze week vertaal ik de KPI’s van het project naar een ontwerp. Ik ben begonnen met het maken van een schets op een A4tje. Vervolgens heb ik deze schets overgenomen in de computer zodat ik het kan delen met de expert. Hopelijk kan hij hiermee uit de voeten en het dashboard voor mij inrichten. Volgende week heb ik weer een meeting met deze expert. Dan ga ik hem briefen voor zijn opdracht.

Donderdag

Ochtend & Middag

Vandaag ga ik weer verder met mijn werk voor mijn klanten. Ik ben bezig met het maken van een campagne voor de ervaren gebruikers van MS Teams binnen de organisatie. Wij triggeren deze ervaren gebruikers om hun ‘minder ervaren collega’s’ aan te moedigen om ook MS Teams te gebruiken en ontdekken aan de hand van deze campagne. Een onderdeel van deze campagne zijn wekelijke tips. Deze tips zijn weergegeven in een GIFje die gemakkelijk gedeeld kan worden met collega’s. De tips beslaan een breed scala van onderwerpen. Ik ga vandaag verder met het maken van deze GIFjes.

Vrijdag

Ochtend

Op vrijdag ochtend werk ik aan mijzelf. Vandaag maak ik een wandeling terwijl ik een podcast luister over hybride werken op een online leeromgeving. In deze omgeving is een leerlijn voor mij uitgezet en kies ik zelf welke leermodules aansluiten bij mijn leerbehoefte. Daarna schijf ik mijn uren van de afgelopen week.

Middag

Deze middag staat er iets heel leuks op de planning namelijk het Mixit Fun Uitje. Samen. Met twee andere collega’s hebben wij dit uitje georganiseerd. In de middag doen we een speurtocht in het centrum van de Rotterdam. Vervolgens gaan we borrelen en eten in het park. We sluiten de avond af met een silent disco. Wat een heerlijk einde van mijn werkweek!

Microsoft Teams image 27
Kom meer te weten over Mixit

De mensen achter Mixit

Ons team

Tessa@2X
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Elisa 2x
Met mijn technische designachtergrond kijk ik zowel analytisch als mensgericht en creatief. Daarbij maak ik gebruik van visuals om complexe problemen en systemen weer te geven, design thinking en storytelling. Ik bloei op wanneer ik verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om te experimenteren in projecten.
Elisa Engelsma
Digital Employee Experience Consultant