Dag van de duurzaamheid

Bij de dag van de duurzaamheid zal de digitale werkplek niet het eerste zijn waar je aan denkt. Echter kan een goede digitale werkplek een enorm verschil maken en duurzaamheid wordt dan ook vaak als trigger gebruikt voor digitalisering van bedrijven. De reistijd wordt minder en het is beter voor het milieu door verminderd gebruik van papier en inkt. Ook zijn er minder voor de hand liggende voordelen en moet er ook kritisch gekeken worden naar de gevaren die digitalisering met zich meebrengt.

Papierloos werken

Het meest voordehandliggende voordeel van een goede digitale werkplek is minder papier gebruik. Per jaar worden er tienduizenden printjes per bedrijf gemaakt. Denk daarbij niet alleen aan kasten vol belangrijke documenten, maar ook aan de proefversies en notulen of agenda’s die direct na de vergadering of het verwerken van de feedback weer in de prullenbak verdwijnen.

Door middel van online samenwerken lijkt er bij veel bedrijven een einde te komen aan het tijdperk van de printer. Het programma Word werkt nu in de cloud en collega’s kunnen direct overzichtelijk feedback geven. OneNote zorgt er niet alleen voor dat iedereen toegang heeft tot de agenda, maar dat de notulen daar ook direct kan worden opgeslagen. Een handtekening onder een officieel document wordt digitaal gezet en zelfs de post-it lijkt nu digitaal te zijn vervangen door applicaties als Mural en Miro. Met een goed ingerichte digitale werkplek is printen verleden tijd.Papier
Thuiswerken

Steeds meer mensen geven aan vaker thuis te willen en kunnen werken en dat is nog eens versneld door Covid-19. Door middel van een goede digitale werkplek kunnen we digitaal vergaderen en samenwerken aan complexe uitdagingen en zijn we dus onafhankelijk van locatie. De medewerker die normaliter iedere dag met de auto naar zijn/haar werk ging en een uur per dag in de file doormaakte, zal dat nu dus niet meer hoeven. 'Als je een jaar lang één dag per week thuis werkt, dan scheelt dat gemiddeld 110 kilo CO2 per persoon', zegt Marieke Reisinger van Milieu Centraal.

Naast minder vervoer is er ook minder kantoorruimte nodig als er structureel meer thuis gewerkt wordt en pakt de gemiddelde thuiswerker een bord voor de lunch en een mok voor de koffie, ten opzichte van een wegwerpbeker en een in plastic verpakt broodje onderweg. Een goede thuiswerkplek gefaciliteerd door een digitale werkplek zal dus vooral voor de file rijdende werkenden grote verschillen maken.

Laptopopburo
"Als je een jaar lang één dag per week thuis werkt, dan scheelt dat gemiddeld 110 kilo CO2 per persoon"

- Marieke Reisinger van Milieu Centraal

Naast thuiswerken maakt digitalisering het mogelijk om op grote schaal kennis te delen zonder dat daar wereldwijde conferenties voor nodig zijn. Neem bijvoorbeeld webinars die nu over de hele wereld te bekijken zijn, terwijl zonder digitalisering hiervoor sprekers en gasten de wereld over moesten vliegen. Mixit gaat hierin mee, het Digital Workspace Event dat normaal gesproken in de Jaarbeurs plaats vindt, zal 3 november online gehost worden.

Niet alleen maar win-win

Datacentra die nodig zijn voor het streamen van hoge kwaliteit video’s gebruiken enorme hoeveelheden stroom en stoten daarmee ook CO2 uit. Echter zijn bedrijven als Google en Microsoft hard bezig om hun datacentra uitstootvrij te maken. Benieuwd wat de impact is van het Microsoft gebruik van jouw bedrijf? Met behulp van PowerBI sustainability dashboard kun je hier een overzichtelijke weergave van maken.

Al met al is een goede digitale werkplek een win-win. De exacte vergelijking van een gemiddeld autoritje naar een vergadering t.o.v. een gemiddelde kwaliteit videocall laten wij over aan de experts, maar vermindering van papiergebruik, kantoorruimtes, verkeer heeft een grote positieve impact op de duurzaamheid van een bedrijf.

Muismetplant
De mensen achter Mixit
Ons team
Carlijn Cuijpers
Ik wil graag mijn kennis van innovatie en ontwerp inzetten om het dagelijks leven een stukje makkelijker en leuker te maken. Naast werk ben ik in het dagelijks leven ook graag bezig met sport, muziek, reizen en koffie drinken.
Carlijn Cuijpers
Digital workplace consultant
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Suze Krijnen
Slim samenwerken met digitale tools: ik heb nooit anders gedaan en gun het iedereen. Ik help je graag door zaken tot in de puntjes uit te zoeken en steeds verbeterkansen te signaleren. In mijn vrije tijd vind je mij in de dans- of pilatesstudio of kijk ik een science fiction film.
Suze Krijnen
Digital workplace consultant
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Projectmanager
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Rick de Vries
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital workplace consultant
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant
Maaike Van Der Noord
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike Van Der Noord
Digital workplace consultant
Mark Opschoor
Ik kijk graag met een innovatieve en ondernemende bril naar de mensen binnen een organisatie. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij beter en met meer plezier kan werken?! Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik ben dan bezig met familie, sport en spel!
Mark Opschoor
Digital workplace consultant
Corine Ahlrichs
Ooit ben ik op de vingers getikt: "Je hebt te veel aandacht voor de gebruiker." Nu is aandacht geven mijn werk geworden. Ik leef me in, werk graag samen en wil nog beter worden in wat ik doe. Net als dat ik na 27 hockeyseizoenen na de wedstrijd mijn doelpunten tel, maar ook bedenk wat ik kan perfectioneren.
Corine Ahlrichs
Succesmanager
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
Projectmanager
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer