De switch van thuiswerken naar kantoor

Ondertussen zijn de corona maatregelen wat versoepelt en mogen velen van ons weer verspreid op kantoor werken. Nu thuiswerken niet meer dan normaal is geworden, voelt het toch weer als een nieuwe start van het jaar om na de zomervakantie weer naar kantoor te gaan. Een einde aan het steeds maar weer in dezelfde ruimte werken als waar je eet en je collega’s enkel maar door je laptop scherm kunnen zien.

Pexels anna shvets 4226140
Thuiswerken

In de meeste gevallen was thuiswerken een necessiteit. Hoewel veel dingen herkenbaar zijn, is de thuiswerk ervaring voor iedereen anders geweest. Voor vele startte het thuiswerken met een optimistisch perspectief. Het geeft je namelijk de vrijheid en flexibiliteit om structuur en ritme verder zelf in te vullen. Later opstaan is mogelijk, een eitje bakken voor je lunch, nog even de hond uitlaten in je pauze en je goede sport voornemens kunnen opgepakt worden.

Contact behouden met je team

Binnen Mixit hadden we het samenwerken op een afstand met collega’s al goed op orde maar toch wilde we snel kijken naar oplossingen om de band tussen collega's sterk te houden. Dit deden we dan ook door middel van kleine digitale meetups zoals een stand-up of een pub-quiz op vrijdag. Ook liepen we binnen Mixit tegen het probleem aan dat samenwerken met klanten een stuk lastiger is dan wanneer hier fysieke afspraken voor zijn. Hoe leer je nu grote organisaties kennen zonder langs te gaan en de medewerkers in context te zien? Daarnaast kan je in een sleur raken door weinig afwisseling te hebben in je ruimtes en doordat je minder contact hebt met je collega’s.

Zo worden er toch bepaalde beperkingen met thuiswerken ervaren. Het gemis van collega's ontstaat, het kletsen bij de koffiecorner en samen even lunchen. Natuurlijk zijn er allerlei handige tips en tricks die thuiswerken een stuk aangenamer maken. Maar het zal toch altijd anders zijn dan werken op kantoor met je collega’s.

Standup4
We mogen weer naar kantoor

Het is eindelijk zover. We mogen weer naar kantoor, mits er anderhalve meter afstand wordt gehouden en je geen klachten hebt. Dit kan toch wel wat angst naar boven brengen. De angst om besmet te raken. Maar los daarvan ook een gevoel van onwennigheid omdat je weer sociaal contact zal hebben met iedereen. En dan komt ook nog het aspect reizen erbij, heerlijk om weer op de fiets te stappen en zo rustig de dag te beginnen. En fijn dat het in de trein rustiger is dan voor COVID-19.

Opeens moet er weer over nagedacht worden wat aan te trekken naar werk toe. En eindelijk kan de keukentafel een keer leeg staan, zonder monitor of laptop erop. Door naar kantoor te gaan wordt er automatisch weer meer beweging in je routine verwerkt en hoef je niet per se een avondwandeling te maken om toch nog buiten te komen. Toch kunnen we niet helemaal terug naar het oude en zullen afspraken met klanten voor ons nog digitaal zijn. We doen dan ook ons best om digitaal de context bij klanten op te halen. En zo worden er verschillende digitale meetings vanuit kantoor gehouden.

Wat kunnen we meenemen

Gezien Corona veel impact heeft gehad op ons allemaal, is het handig om te kijken welke ervaringen we mee kunnen nemen. Hoe kunnen we ons aan het nieuwe normaal. Hoe het voorheen niet overal zo was, zal thuiswerken algemeen meer getolereerd worden vanuit de werkgever. Waar dit eerst in uitzonderlijke gevallen gebeurden, zullen sommige organisaties er zelf voor kiezen dit definitief te implementeren. Daarnaast creëert dit meer vertrouwen tussen de werkgever en de werknemer, omdat op afstand werken een noodzaak werd. Na enige ervaring te hebben gehad met het thuiswerken, krijg je toch meer een idee wat wel en niet voor jou werkt.

Nu we weer naar kantoor gaan hebben we ook nagedacht over het faciliteren van goed geluid. Zodat verschillende meetings op kantoor goed kunnen verlopen, maar ook de meetings voor thuiswerkende collega's. Zo kan je ook een eigen manier vinden om bijvoorbeeld je werk en privé beter te scheiden. Deze manieren zullen voor iedereen anders zijn. Maar wat zeker goed is om mee te nemen, is de flexibiliteit die is ontstaan in de combinatie van op kantoor werken en thuis.

Thuiswerk Tessa
Lees verder
Wil je meer informatie over thuiswerken
Ons team
De mensen achter Mixit
Omar van der Heijden
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital workplace consultant
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Operations manager
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Elisa Engelsma
Met mijn technische designachtergrond kijk ik zowel analytisch als mensgericht en creatief. Daarbij maak ik gebruik van visuals om complexe problemen en systemen weer te geven, design thinking en storytelling. Ik bloei op wanneer ik verantwoordelijkheid en vrijheid krijg om te experimenteren in projecten.
Elisa Engelsma
Digital workplace consultant
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Maaike van der Noord
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike van der Noord
Digital workplace consultant
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Sarah Kraanen
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital workplace consultant
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant
Daan de Wolf
Technologie belooft dat het ontzettend veel kan, maar daarmee helpt het jou of jouw organisatie niet meteen vooruit. Ik wil jou helpen om niet alleen alles uit technologie te halen, maar te zorgen dat jij er blij van wordt als jij het te gebruikt. Op die manier gaan jij en jouw organisatie er echt op vooruit. Waar ik blij van word? Winnen op een spelletjesavond, sporten in het park en een nieuw record halen tijdens een rondje hardlopen.
Daan de Wolf
Digital workplace consultant
Mark Opschoor
Ik kijk graag met een innovatieve en ondernemende bril naar de mensen binnen een organisatie. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij beter en met meer plezier kan werken?! Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik ben dan bezig met familie, sport en spel!
Mark Opschoor
Digital workplace consultant
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant
Jennifer Vlieland
In een steeds meer digitaliserende wereld lijken we de menselijke rol vaak uit het oog te verliezen. Ook op de werkplek. Ik verdiep mij juist graag in de mens, de medewerker, om samen tot digitale oplossingen te kunnen komen die aansluiten bij de behoeften. Oplossingen die je ondersteunen in je dagelijkse werkzaamheden en waar je echt wat aan hebt. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op het voetbalveld en maak ik graag een lange wandeling.
Jennifer Vlieland
Digital workplace consultant
Noraly Bovenmars
Digitale transformatie succesvol en ook nog eens leuk maken, daar word ik enthousiast van! Laten we samen kijken naar hoe we de werkplek inrichten zodat jij en je collega’s er echt blij van worden. Waar ik zelf blij van word is het in leven houden van mijn plantjes en urenlang bijpraten met vrienden op een terras.
Noraly Bovenmars
Digital workplace consultant
Tim Swaag
Technologie is gaaf, maar nog mooier als het ook echt wat bijdraagt aan de mens en organisatie. Daarom werk ik met ons team en onze klanten aan de dienstverlening waarbij de mens en organisatie centraal staan in het uitnutten van technologie. Benieuwd geraakt? Ik drink graag een kop goede koffie met je om je meer te vertellen. Naast werk ga ik graag op reis met een camera in mijn hand of geniet ik van een festival.
Tim Swaag
Business development manager
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Rick de Vries
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital workplace consultant
Jennifer Bijkerk
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital workplace consultant
Pleun Luijkx
Vaak wordt een nieuwe werkomgeving met enige scepsis ontvangen: mijn uitdaging zit ‘m erin te zorgen dat deze werkplek écht gaat werken voor de medewerker. Mijn lange ervaring in ICT en werplekimplementaties, en een achtergrond in communicatie, verandermanagement en projectleiding zet ik in om de werkplek tot een succes te maken, en daarmee waarde toe te voegen voor de medewerker én de organisatie.
Pleun Luijkx
Digital workplace consultant
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant