De jaarlijkse conferentie

MS Ignite is weer achter de rug: de jaarlijkse conferentie waarop Microsoft haar visie deelt en talloze aankondigingen doet over productontwikkeling en nieuwe functies. Waar kijken we, vanuit onze eigen ervaring en die van onze klanten, het meest naar uit?

Eerste stap in automatisering kennis- en informatiemanagement

Praktisch iedere organisatie kampt ermee: het tijdrovende, foutgevoelige en niet bepaald inspirerende werk dat komt kijken bij het verwerken van informatie uit contracten, facturen, offertes, formulieren en al die andere documenten die altijd dezelfde soort gegevens bevatten. SharePoint Syntex past Machine Learning toe om zulke metadata automatisch te detecteren, zodat je documenten veel efficiënter kunt registreren, doorzoeken en beheren.

Syntex is de eerste stap in het eerder aangekondigde Project Cortex, dat een revolutie in kennismanagement belooft. Project Cortex brengt met behulp van AI alle informatie in je organisatie in kaart en organiseert deze in overzichtelijke ‘kennistopics’ die je overal in Microsoft 365 kunt oproepen, van SharePoint tot Outlook en Word.

Schermafbeelding 2020 10 08 om 09 15 23
Sharepoint home site
Communicatie & Employee Engagement

Ook zonder het vele thuiswerken was het al een uitdaging: hoe houd je je medewerkers betrokken en geïnformeerd? Nu we grotendeels of volledig op afstand werken, is het intranet nog belangrijker als middel om je mensen te bereiken. En dan is het zonde als de videoboodschap van de CEO niet gezien wordt.

Goed nieuws voor organisaties die hiermee worstelen: de nieuwe Home Site App brengt je SharePoint intranet daar waar je medewerkers al de halve dag zitten, namelijk in MS Teams. Als organisatie kun je de app vastpinnen in de ‘app bar’. Zo verlaag je de drempel om het organisatienieuws te checken en bied je medewerkers ook direct toegang tot andere organisatiebrede content.

Heb je een standaard SharePoint intranet zonder maatwerk of schil? Dan word je vast ook blij van de SharePoint App Bar. Deze functie maakt de navigatie-ervaring in SharePoint een stuk gebruiksvriendelijker. Waar het navigatiemenu voorheen afhankelijk was van de (hub)site waarop je je bevindt, kun je straks een overkoepelende (‘global’) navigatie aanbieden die op elke pagina terugkomt.

Vergaderen & Samenwerken

Online ontmoeten is inmiddels de standaard en Microsoft doet er alles aan om ons hierin zo goed mogelijk te ondersteunen. De afgelopen tijd zagen we al verbeteringen in de Teams ‘meeting experience’ zoals Together Mode. Het gelijktrekken van de verschillende achtergrondjes zou minder afleiden en volgens hersenscans ons brein minder belasten. Nog dit kalenderjaar komen er naast de virtuele schoolbanken andere decors beschikbaar, zoals een coffeeshop.

Bekende pijnpunten worden opgelost, zoals meer dan 9 video’s tegelijk kunnen zien en de mogelijkheid om een meeting op te splitsen in breakout rooms. Een uitkomst voor brainstormsessies, trainingen, grote bijeenkomsten en werkgroepen in het onderwijs.

Teams Templates

Meer regie op Teams

Teams Templates voorziet in een andere veelgehoorde vraag bij onze klanten, namelijk: hoe kunnen we medewerkers helpen bij het op de juiste wijze inrichten van Teams? En hoe voeren we regie op de aanmaak ervan? Teams Templates zijn sjablonen met voor gedefinieerde kanalen, apps en richtlijnen. Microsoft biedt kant-en-klare templates aan op basis van best practices in diverse branches en scenario’s. Hier kun je je eigen organisatie specifieke templates aan toevoegen, wat we zelf dan ook meteen hebben gedaan.

Meer weten?

Bekijk het overzicht van de updates in Teams en SharePoint of alle aankondigingen per product in het MS Ignite 2020 Book of News.

Sommige nieuwe features zijn al beschikbaar, andere volgen later dit jaar of in 2021. Data vind je in deze roadmap. (Beschouw dit meer als richtlijn dan als toezegging. It's done when it's done and ready when you see it in your tenant!)

- Benieuwd naar de SharePoint Syntex business case voor jouw organisatie?
-
Op zoek naar mogelijkheden om creatief digitaal samen te komen?
-
Inspiratie nodig bij het opzetten van Teams Templates?

We denken graag met je mee!

Bronnen:

https://www.youtube.com/watch?v=0OwWb8hrVLw

https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/what-s-new-in-microsoft-teams-microsoft-ignite-2020/ba-p/1665600?s=09

Ons team
Dit zijn de mensen achter Mixit
Suze Krijnen
Slim samenwerken met digitale tools: ik heb nooit anders gedaan en gun het iedereen. Ik help je graag door zaken tot in de puntjes uit te zoeken en steeds verbeterkansen te signaleren. In mijn vrije tijd vind je mij in de dans- of pilatesstudio of kijk ik een science fiction film.
Suze Krijnen
Digital workplace consultant
Jennifer Bijkerk
Als je het mij vraagt hoort technologie de gebruiker te ondersteunen en niet andersom. Daarom onderzoek ik graag waar medewerkers zelf nou behoefte aan hebben in hun digitale werk omgeving en gebruik technologie om mensen vervolgens echt verder te helpen. Naast problemen oplossen voor gebruikers is surfen echt mijn passie en ik duik dan ook graag aan het einde van een werkdag nog even de zee in.
Jennifer Bijkerk
Digital workplace consultant
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Rick de Vries
Geen ellenlange strategiesessies, maar bewust stappen zetten en continu toetsen of je de juiste kant opgaat. Weten wat we voor wie oplossen en waar we op langere termijn heenwerken. Ik wil mensen efficiënter en productiever laten werken zodat zij meer tijd overhouden om te kunnen doen waar ze wél energie van krijgen!
Rick de Vries
Digital workplace consultant
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Maaike Van Der Noord
Ik ben blij wanneer jij dat ook bent. Wanneer jij tevreden kijkt naar de kostenbesparing of stijging van je omzet doordat er slimmer samen gewerkt wordt. Wanneer je medewerker blij is omdat frustraties zijn weggehaald en hij op de juiste plek op het juiste moment over de juiste informatie en beste applicaties beschikt. Zullen we binnenkort eens een fijne kop koffie doen en praten over verandering die wordt gedragen door je medewerkers?
Maaike Van Der Noord
Digital workplace consultant
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
HR manager
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager
Omar van der Heijden
Waar ik energie van krijg? De juiste strategie vinden voor een duurzame impact op de organisatie. En oplossingen maken die waarde toevoegen aan de werkzaamheden van de medewerker. Buiten mijn werk om word ik blij van een goed potje squash, een lekker gerecht bereiden en met pen en papier een creatieve ingeving uittekenen.
Omar van der Heijden
Digital workplace consultant
Peter de Jong
Makkelijk en efficiënt werken binnen het digitale landschap. Door middel van innovatief denkwerk en passende technieken maak ik dit graag mogelijk binnen jouw organisatie. Zo maak ik graag mensen blij! Ook privé doe ik dit graag, door middel van de juiste muziek of een goed gesprek.
Peter de Jong
Digital workplace consultant
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Projectmanager
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant
Sarah Kraanen
Een digitale werkplek die aansluit op en meebeweegt met jouw behoeften is iets waar ik me graag hard voor maak. Ik ben nieuwsgierig en ontrafel graag nieuwe contexten. Blije medewerkers, daar kan ik van genieten. Ook na werk omgeef ik me graag met mensen. Met familie en vrienden, bij voorkeur in combinatie met een lekkere pasta en een goed glas wijn.
Sarah Kraanen
Digital workplace consultant
Mark Opschoor
Ik kijk graag met een innovatieve en ondernemende bril naar de mensen binnen een organisatie. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij beter en met meer plezier kan werken?! Wat doe ik in mijn vrije tijd? Ik ben dan bezig met familie, sport en spel!
Mark Opschoor
Digital workplace consultant
Carlijn Cuijpers
Ik wil graag mijn kennis van innovatie en ontwerp inzetten om het dagelijks leven een stukje makkelijker en leuker te maken. Naast werk ben ik in het dagelijks leven ook graag bezig met sport, muziek, reizen en koffie drinken.
Carlijn Cuijpers
Digital workplace consultant
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Xen Buijs
Xen Buijs
Digital workplace consultant
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant