3 redenen waarom een Citizen Developer een aanwinst is voor jouw organisatie

De digitalisering van bedrijven heeft de vraag naar software developers in een stroomversnelling gebracht. Door de groeiende behoefte aan innovatie en nieuwe softwares, kan de IT afdeling dit niet altijd bijhouden. Dit zorgt vaak dat de innovatie binnen bedrijf niet zo snel kan gaan als gehoopt. De oplossing: Citizen Developers.

Headway jf R5wu2h MI0 unsplash

De introductie van no-code en low-code platforms heeft ervoor gezorgd dat ook mensen zonder veel IT skills applicaties kunnen bouwen. Vaak zorgde dit alleen voor problemen binnen de organisatie omdat dit niet goed gereguleerd was. Om dit beter te reguleren en het gebruik van deze platformen succesvoller te maken, helpt een citizen developer de IT en business dichter bij elkaar te brengen. Citizen developers zijn mensen die zonder veel IT-kennis middels het gebruik van no-code en low-code platforms applicaties en softwares bouwen. Ze zijn hierdoor de schakel tussen de IT afdeling en de rest van de organisatie. Citizen developers spelen een grote rol in het automatiseren van dagelijkse zaken waardoor deze sneller en effectiever gedaan kunnen worden.

Snellere innovatie

Met data en informatie in overvloed biedt dit genoeg kansen voor innovatie, procesverbeteringen en businessmodellen. De huidige manier van innoveren kost vaak veel tijd en geld. Met het gebruik van no-code en low-code platforms kunnen applicaties in kortere tijd gebouwd worden. Hierdoor kan er sneller gehandeld en gereageerd worden wanneer kansen zich voordoen.

Betere aansluiting tussen de business en IT

Doordat de citizen developer als tussenpersoon tussen de business en IT functioneert, zorgt dit voor een betere aansluiting tussen de ideeën van de business gebruikers en de mogelijkheden binnen de IT. Doordat er betere bewustzijn is van de mogelijkheden, zorgt dit voor realistischere ideeën en helpt dit het sneller in actie te brengen.

Druk van de IT-afdeling

De IT-afdeling staat vaak onder druk om in hoog tempo nieuwe oplossingen beschikbaar te maken. Doordat de citizen developer zelf aan de slag kan gaan met no-code en low-code platforms, haalt dit een deel van de afhankelijkheid op de IT afdeling weg. Dit helpt om de druk van de IT-afdeling te halen. Op dit moment hebben zij vaak hun handen vol aan vragen en opdrachten, waardoor er weinig tijd is voor nieuwe ideeën. Hierbij helpen citizen developers door de beginstadia van applicaties op te starten en daarmee te kijken naar de potentie achter het idee.

Digitalisering is overa

Development kan vraag niet bijbenen

Data is in overvloed

Citizen developers zijn een goede aanwinst voor organisaties om de snelheid van innovatie te verhogen. Het is een nieuwe functie om business gebruikers op een gereguleerde manier te laten werken met low-code en no-code platforms. Citizen developers zorgen voor een goede samenwerking tussen de business en IT afdelingen. Een snellere innovatieve groei voor de digitalisering van bedrijven wordt behaald door het implementeren van citizen developers binnen de organisatie.

Kan jouw organisatie hulp gebruiken bij een succesvolle digitale werkplek?

De mensen achter Mixit

Ons team

Amy@2X
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Projectmanager