Ondernemingen hebben in 2021 gemiddeld 7,2% van hun jaaromzet besteed aan digitale transformatie. Uit onderzoeken van de Boston Consultancy Group blijkt dat slechts 30% de digitale transformaties ook daadwerkelijk de verwachte successen bereikt hebben.
Gartner noemt hierbij de ‘digital dexterity gap’ als het grootste probleem, en voorspelt dat dit probleem de komende jaren gaat toenemen bij de verdere versnelling van digitale ontwikkeling. Mixit heeft juist om die reden een dienstverlening ontwikkeld die organisaties ondersteunt het dichten van het digital dexterity gap: Success as a Service.
Veel organisaties hebben hun digitale transformatieproces doorlopen als een technologische verandering. De implementatie van clouddiensten, zoals Office 365, heeft de afgelopen jaren centraal gestaan in de digitale transformatie. Hierbij is vaak voorbij gegaan aan de behoeften van de medewerkers en hun vermogen om de technologie naar waarde te gebruiken. De exponentiele groei van digitale technologie binnen organisaties heeft voor een nieuwe uitdagingen gezorgd:
- In hoeverre zijn medewerkers in staat om technologie goed te benutten en om te gaan met alle digitale veranderingen?
- Hoe ga je als organisatie om met continue en exponentieel versnellende technologische innovaties en veranderingen?
- Hoe haal je waarde uit nieuwe features die vanuit cloudoplossingen aangeboden worden?

Het antwoord ligt in de balans tussen mens, organisatie en technologie. Dit is het maken van een vertaalslag van technologie gedreven transformeren naar mensgericht transformeren:
het ontwikkelen van een werkplek waarin de mens centraal staat.
Omdat technologie zich snel ontwikkelt en organisaties continu veranderen kunnen we werkplektrajecten niet meer als een project zien. Om de continue verandering goed te begeleiden naar je medewerkers is een continue verander- en adoptieaanpak noodzakelijk. Mixit heeft een driejarenplan ontworpen die deze uitdagingen aanpakt: Success as a Service.
Met deze dienstverlening helpen we organisaties met:
1. het neerzetten van een werkplekvisie voor de komende jaren;
2. ontwikkelen we de digitale werkplek met daarin de medewerker centraal;
3. ondersteunen we medewerkers met een continue verander- en adoptieaanpak.


Met deze aanpak gaan medewerkers echt waarde halen uit technologie waarmee ze met een glimlach hun werk uitvoeren. Aan het einde van ons meerjarenplan zijn jullie als organisatie in staat om onze aanpak zelf uit te voeren en jullie werkplek op basis van onze overdragen kennis en expertise zelf door te ontwikkelen.
Technologie innoveert exponentieel. Hoe weet je met alle innovaties waar je over drie of meer jaren wilt staan met je werkplek? Wij geloven in het datagedreven ontwikkelen van de digitale werkplek. Dit begint met het vaststellen van jouw ‘moonshot’, een visie voor je digitale werkplek die je over een aantal jaar wilt bereiken. We dagen jouw organisatie uit groot te denken en daarin de medewerker centraal zetten.
Het bereiken van jullie moonshot is een proces. Met elke stap die we in dit proces met de werkplek en jullie medewerkers maken komen we een stap dichterbij het bereiken van de moonshot. Wij werken daarbij datagedreven. Aan de hand van ons meetplan, bestaande uit kwalitatieve en kwantitatieve data, meten wij de voortgang en het behalen van KPI’s. Deze inzichten geven ons waardevolle input die we met elkaar gebruiken richting het bereiken van de moonshot.
Voordat wij aan de slag gaan met de technologie, brengen wij de basis op orde. Dit doen we door een sterk fundament te leggen met de ontwikkelstromen, fit for purpose, change & adoptie, meten en support. Op dit fundament bouwen wij aan de verdere ontwikkeling en adoptie van de digitale werkplek richting de moonshot.
In deze fase leren we jullie organisatie kennen. We willen weten welke doelgroepen er binnen jullie organisatie zijn en welke werkplekbehoeften zij hebben. Deze doelgroepen werken wij visueel uit tot een persona, inclusief een employee journey. Daarmee maken we inzichtelijk met welke kansen en knelpunten wij aan de slag moeten om de werkplek te verbeteren. Deze kansen en knelpunten vertalen we naar werkplekthema’s die gezamenlijk de roadmap vormen.

Vanuit de persona’s maken we een vertaalslag naar een vastomlijnde adoptieaanpak voor de toekomst. Deze aanpak standaardiseren we zoveel mogelijk per persona, wat zorgt voor herkenbaarheid in de manier van communiceren.
De adoptieaanpak bestaat uit een communicatiestrategie, middelenmix en het inrichten van een verandernetwerk van ambassadeurs en sponsoren. Vaak hebben organisaties al bepaalde technologie uitgerold (bijvoorbeeld Teams) die nog niet goed geadopteerd is. In deze fase bieden wij een digivaardigheidstraining om werkafspraken en goed gebruik van technologie een nieuwe boost te geven.

De stakeholders gaan aan de slag om de KPI’s en het meetplan te bepalen, om het succes van de werkplektransformatie en adoptie te meten. Hierbij leggen we de focus op zinvol gebruik, medewerker tevredenheid en specifieke organisatiedoelstellingen. Voor iedere organisatie zetten we een basis meetdashboard op waarin we meetgegevens uit applicaties, Microsoft portal en enquetes vastleggen. Dit vormt onze stuurinformatie gedurende onze samenwerking.

Een klassieke uitdaging bij implementatie van werkplektechnologie is de groeiende druk op de servicedesk binnen organisaties. Wij geloven dat de juiste selfservice tools, zoals een digitaal adoptie platform of self service winkel, medewerkers ondersteunen in het beantwoorden van vragen. Waarmee zij meer waarde halen uit de werkplek zonder dat ze daarbij de servicedesk nodig hebben. Wij richten desgewenst deze tools in om de werkdruk bij de servicedesk te verlagen en een glimlach op het gezicht van de medewerker te brengen.
Deze ontwikkelstromen vormen de basis voor de doorontwikkeling van de digitale werkplek waarbij de medewerker centraal staat.
Zodra de basis op orde is, gaan we stapsgewijs nieuwe functionaliteiten aanbieden aan de medewerkers. Mixit heeft de afgelopen 10 jaar ruime ervaring opgebouwd in het begeleiden van projecten binnen digitale transformaties. Onze best practices hebben wij samengevat in een aantal werkplekthema’s. Ieder thema bevat een basis set aan middelen:
- Een prototype functioneel ontwerp van de oplossing (Fit for purpose)
- Een set aan adoptiemiddelen (Change & adoptie)
- Een meetaanpak en KPI’s (Meten)
- eLearnings en kennisdocumenten (Support)
Hiermee zijn wij in staat om in beperkte doorlooptijd de verschillende persona’s van nieuwe middelen te voorzien in hun werkplek en daarbij een hoge mate van adoptie te garanderen. Mixit biedt momenteel een zevental thema’s aan binnen Success as a Service:
- Communiceren en verbinden
Gericht op het verbinden van medewerkers met elkaar en de organisatie. Dit thema omvat oplossingen zoals een intranet, CMS en community. - Digitaal samenwerken
Slim samenwerken met oplossingen zoals als Teams en SharePoint. Gericht op het verhogen van effectiviteit van Teams en projecten. We richting template sites en Teams in voor samenwerken en, nog belangrijker, zorgen voor adoptie van governance en werkafspraken bij medewerkers. - Persoonlijke productiviteit
Meer tijd kunnen besteden aan belangrijke werkdoelen in plaats van bijtaken. Persoonlijke productiviteit laat medewerkers maximale waarde halen uit hun IT omgeving door op de juiste tooling op de juiste manier te adopteren.


- Kennisdelen
Kennisdelen helpt effectiviteit en innovatie binnen organisaties te bevorderen. Wij ondersteunen medewerkers bij het delen van kennis binnen communities en kennisbanken. - Grip op documenten
Informatie snel zoeken en vinden is binnen elke organisatie een uitdaging. Ons doel is het verhogen van de productiviteit en verminderen van verloren tijd aan het zoeken van documenten en informatie. Een belangrijk onderdeel is het trainen en ondersteunen van medewerkers
- Firstline medewerkers ondersteunen
Steeds meer organisaties erkennen dat de werkplek vaak niet aansluit op de behoefte van mobiele firstline medewerkers. Deze medewerkers vormen vaak een grote doelgroep in de organisatie en hebben direct contact met de klant. Wij halen hun behoeften op, vertalen het naar een werkplekontwerp en bieden adoptie op maat naar hun expertise en digivaardigheid. - Citizen development
Met organisaties die steeds meer digital native worden en de opkomst van no-code oplossingen, heeft Mixit een citizen development aanpak opgezet. Met deze aanpak, gebaseerd op design thinking principes, leren wij medewerkers eigen oplossingen te realiseren op de knelpunten die zij ervaren in hun werkplek.

Meer weten over adoptie als een continu proces?
Wij helpen je graag verder.





















